Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire lehet a kisfiam...

Mennyire lehet a kisfiam mozgását "korlátozni"?

Figyelt kérdés

Január 5-én lesz 6 hónapos a kisfiam.

Pár napja elkezdett kapaszkodni felfelé minden megmászható dolgon, pl.a kiságy rácsán, vagy akár rajtunk és kapaszkodva 2 lábon áll. Szerintem ez nagyon korai. Félek, hogy elgörbül a gerince, vagy görbe lábú lesz.

Amúgy nagyon erős kisfiú, már forog, négykézláb mászik, és egyre ügyesebben ül magától.

Soha nem erőltettem ezeket a mozgásokat.

De az állás, az egy kicsit durva szerintem ebben a korban.

Már a mászást is korainak tartom, de az talán nem okoz testi elváltozásokat.

Ha le"ültetem", vagy térdeltetem, amikor állni akar, az nem gond?

Vagy amit magától csinál, azt hagyni kell...?

2009. dec. 21. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha magától csinálja, akkor elég erős hozzá.
2009. dec. 21. 20:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Amit magától csinál,az nem árt neki.Erőltetni semmit nem szabad,és rásegíteni sem.Ügyes a kisfiad!
2009. dec. 21. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Amit magától csinál, hagyni kell! Ha ő már felkapaszkodik, állni akar, az azt jelenti, hogy már testileg-lelkileg megérett rá. Ettől nem lesz semmi baja a gerincének és a lábának sem, az csak akkor baj, ha valaki épp az ellenkezőjét csinálja és hamarabb kezdi el állítani a babát, mint ahogy a baba képes rá. Nyugalom, nem lesz semmi baja! Ügyes a babád és kész! :)
2009. dec. 21. 20:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat. Egy kicsit megnyugtattatok. Azért én még mindig nagyon korainak tartom ezt a fejlődést, bár az Apukája is állt már 7 hónaposan, úgyhogy lehet, hogy ráütött :)

Gondolhatjátok milyen nehéz Vele. Már pelenkázni, vagy öltöztetni sem lehet, mert kifordul a kezeim közül...

2009. dec. 21. 20:24
 5/7 anonim ***** válasza:
A védőnéninek mi a véleménye a fiad fejlődéséről?
2009. dec. 21. 21:15
 6/7 anonim ***** válasza:

szia

nekem 8hónapos volt a kisfiam mikor felállt, a gyerekorvos azt mondta ezt tartsam vissza, a hogyan kérdésre nemtudott válaszólni :S

2009. dec. 21. 22:04
 7/7 A kérdező kommentje:

A védőnőnek semmi véleménye nincs erről, csak a dokinéninél találkozom vele mostanában.

A dokinéninél most voltunk 16-án, de akkor még nem állt fel.

A kúszásra rácsodálkozott, de nem nagyon izgatta magát, hiszen a fiam már 4 hónaposan térdre állt. Na akkor meglepődött :)

Utolsó válaszolónak, akinek a dokija azt mondta, hogy tartsa vissza a 8 hónapos babáját a felállástól:

Hogyan lehetne visszatartani? Te hogyan csináltad? Az én fiam borzasztóan akaratos és nagyon-nagyon kiváncsi. Ha leültetem, vagy letérdeltetetm, akkor is visszaáll. Ha nem engedem, akkor megsértődik és bőg. Örökké, meg nem lehet ölben.

2009. dec. 21. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!