Mennyire lehet a kisfiam mozgását "korlátozni"?
Január 5-én lesz 6 hónapos a kisfiam.
Pár napja elkezdett kapaszkodni felfelé minden megmászható dolgon, pl.a kiságy rácsán, vagy akár rajtunk és kapaszkodva 2 lábon áll. Szerintem ez nagyon korai. Félek, hogy elgörbül a gerince, vagy görbe lábú lesz.
Amúgy nagyon erős kisfiú, már forog, négykézláb mászik, és egyre ügyesebben ül magától.
Soha nem erőltettem ezeket a mozgásokat.
De az állás, az egy kicsit durva szerintem ebben a korban.
Már a mászást is korainak tartom, de az talán nem okoz testi elváltozásokat.
Ha le"ültetem", vagy térdeltetem, amikor állni akar, az nem gond?
Vagy amit magától csinál, azt hagyni kell...?
Köszönöm a gyors válaszokat. Egy kicsit megnyugtattatok. Azért én még mindig nagyon korainak tartom ezt a fejlődést, bár az Apukája is állt már 7 hónaposan, úgyhogy lehet, hogy ráütött :)
Gondolhatjátok milyen nehéz Vele. Már pelenkázni, vagy öltöztetni sem lehet, mert kifordul a kezeim közül...
szia
nekem 8hónapos volt a kisfiam mikor felállt, a gyerekorvos azt mondta ezt tartsam vissza, a hogyan kérdésre nemtudott válaszólni :S
A védőnőnek semmi véleménye nincs erről, csak a dokinéninél találkozom vele mostanában.
A dokinéninél most voltunk 16-án, de akkor még nem állt fel.
A kúszásra rácsodálkozott, de nem nagyon izgatta magát, hiszen a fiam már 4 hónaposan térdre állt. Na akkor meglepődött :)
Utolsó válaszolónak, akinek a dokija azt mondta, hogy tartsa vissza a 8 hónapos babáját a felállástól:
Hogyan lehetne visszatartani? Te hogyan csináltad? Az én fiam borzasztóan akaratos és nagyon-nagyon kiváncsi. Ha leültetem, vagy letérdeltetetm, akkor is visszaáll. Ha nem engedem, akkor megsértődik és bőg. Örökké, meg nem lehet ölben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!