Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Többgyermekes anyukák, Ti...

Többgyermekes anyukák, Ti hogy csináltátok? Megosztjátok velem a tapasztalatokat? Ugye nem is lesz rémálom?

Figyelt kérdés
Van egy 22 hós kisfiam, és 28 hós lesz, amikor megszületik a kicsike. Igazából a bajom az, hogy a szomszédban látok egy kétgyerekes családot, ott több mint három év a korkülönbség, de az anyuka már pszichológushoz is jár annyira kész van. Állandóan riogat, hogy na majd megtudom, meghogy mennyire ki fogok borulni majd. Jelzem ő az első után is depressziós volt, nekünk szerencsére nem volt ilyen gondunk. Ráadásul a mi lakásunk kisebb. Két szoba van, de az zajok nagyon áthallatszanak a falon, és a fiam velem alszik, párom másik szobában. Nekünk így jó, ezért nem kell sajnálni, hiszen párom sokszor hajnalban kel, és ráadásul örül, hogy éjjel nem kelek fel a horkolására.... no meg csak összejött a másik baba is, szóval boldogok vagyunk, és próbálunk mi előbb, jó lenne szülés előtt, nagyobb lakásba menni, de ugye a hitel miatt nem egyszerű. Így akkor hol fog aludni a kicsi? Ti hogy csinálnátok? A fiam még cicin alszik, igyekszem lassan leszoktatni. Biztassatok kérlek, hogy nem fogok bedilizni. Bocs, hogy hosszú lett.
2009. dec. 21. 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapból fontos, hogy ne engedd, hogy mások "riogassanak", mert a Te hozzáállásod a döntő, vagyis inkább a tiétek a pároddal. :o)

Ha ti azt sugározzátok magatokból, hogy jön a kistesó, és ez mennyire szuper lesz mindenkinek, akkor a nagy is örülni fog, meglátod. (Ha viszont a bizonytalanságot és az aggodalmat látja rajtatok, akkor ő is nehezebben fogadj majd...) Ha mindenképp másokhoz akarod "hasonlítani" magatokat, akkor olyankokat keress, akiknél "jól megy", hoszen két gyerek még nem is annyira sok, van ahol 3-4-5 is van, úgy, hogy jól vannak, és nem diliznek be...

Nálunk is két baba van (eddig), 23 hó a különbség, a kicsi 4 hós éppen, mi nagyon szeretjük. Ami tényleg nehéz, nekünk is két szobánk van. MI a szülés előtt egy hónappal költöztünk ki a másik szobába, így a nagy azóta egyedül alszik (Ezt nekem is tanácsolták, hogy a baba születésekor semmilyen más "nagy változás" ne legyen neki, és ez nálunk is jól bejött így)

Ha a kicsi is átalussza majd az éjjeleket 8eddig nem mutat ezirányú törekvést :o) , akkor őt is betesszük a gyerekszobába.

A szopi miatt ne aggódj. Én is terveztem a tandemszopit, de amikor 6,5 hónapos terhes lettem, akkor a lányom elválasztotta magát (ilyenkor megváltozik a tej íze), szóval lehet, hoyg nálatok is ez lesz, ha meg nem, akkor marad a kötelék, szerintem ez nem probléma.

Az hogy izgulsz, hogy milyen lesz, normális szerintem, de félni nem kell. Készülj, hogy lesznek nehéz pillanatok/időszakok(de ilyenek egy gyerekkel is voltak/vannak!), szerintem kettővel szuper!

Minden jót nektek!

2009. dec. 21. 15:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a bátorítást. Igazából igyekszem arra gondolni, hogy első gyerekkel is ügyesek, találékonyak, boldogok voltunk, miért ne lenne ez így kettővel is. A szoptatást csak azért kellene elhagyni, mert kizárólag cicivel alszik és éjjel is van, hogy cicizni megébred. Félek, hogy mi lesz ha szülni megyek.... hogy fog aludni. Lényegében ez a legnagyobb gondom, hogy tanítsam meg egyedül aludni.?
2009. dec. 21. 16:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz a riogatókkal,ilyenkor csőstül öntik az ember nyakába,h majd meglátod,jaj de nehéz lesz,nem irigyellek és hasonlókat.

4 gyerekünk van, a kicsik ikrek,a korkülönbség 2 év,és 1,5 év.Nem bántam meg soha kis korkülönbséget,nagyon jól eljátszanak-7, 5 és fél és 3 és fél évesek-.Az,h bírod-e,egyedül tőled függ.Én sokkal könnyebben bírom mint amikor még csak egy gyerek volt...aki türelmes,nem idegbajos,és annyit vár el a gyerekeitől amire azok képesek,nem fog idegösszeomlást kapni.Én általában egyedül vagyok a gyerekekkel,mert apa későig és sokat dolgozik,de jól elvagyok.Sokat játszunk,eljárunk mindenfelé,és még a hobbimra is jut idő.Aki ismer,tudja,h nem megjátszom,valóban jól érzem így magam.Eleve nem vagyok panaszkodós,önsajnálós,pesszimista típus,ez is sokat segít.Sok-sok türelem kel,de hidd el,menni fog.A hajam égnek áll mikor látok az utcán egyik kezével babakocsit toló,másikkal egy gyereket ráncigáló,üvöltő anyukát,mert általában kis önuralommal és sok türelemmel + normális neveléssel megelőzhető ez.Én pl gond nélkül járok a négy gyerekkel bevásárolni pici koruk óta,és van aki eggyel sem mer elindulni.

Nem magamat akarom fényezni,nagyon messze vagyok a tökéletestől,ajaj:)),csak meg akarlak nyugtatni,h a több gyerek nem feltétlenül jelent idegroncs anyukát.

Ja,még annyit,h amikor a kedves öreg nénik meglátnak a négy gyerekkel és elkezdik mondani lesajnáló hangsúllyal,h "Nem irigylem!",azt szoktam válaszolni,h pedig irigyelhet,mert van négy gyönyörű,egészséges gyerekem.:))

2009. dec. 21. 16:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

dejó, tisztára erőt merítettem a második válaszolóból:)

én csak néha akadok ki mikor amúgy is rossz napunk van, de ez meg nem függ a gyerekszámtól:)

Nekem 2 hós a kicsi és 25 hós a "nagy".12 hetes terhes voltam mikor elhagytuk a szopit.Igaz nekünk helyette sajnos bejött a cumisüvegből tápszer vagy tej dolog, egy pár éjszaka nyügösködött és sétálgattunk vele, de belenyugodott h nincs cici.

Én is ezt még azelőtt akartam hogy jön a kicsi, mert féltem h akkor törést okoz neki a dolog.

A kiságyából se költöztettük ki mert próbálkoztunk de nem ment és egyre telt az idő és nem akartuk hogy vagy a mi ágyunkba szokjon vagy azt lássa h a kistesó miatt ki lett taszitva a kiságyából.:)

Igy inkább vettünk egy másik rácsoságyat a kisbabának.

Egyébként ne aggódj, mert én nem hittem el de a második babák vhogy tényleg nyugisabbak és könnyebb velük (vagy csak az anyukák rutinosabbak addigra? ).

Nekem a kicsi, a lányom, eszik, alszik, semmi baja sose...a fiam hasfájós volt, tejem se volt ugy ahogy kellett volna eleinte, alig aludt szóval nehéz volt.

Illetve azt megszokni hogy állandó készültség az életem és sose alszom ki magam (az én férjem is keveset van otthon, ha itthon van akkor se ő kel a gyerekekhez).

Most a második babánál ez olyan természetes már, hogy teljesen jól elvagyok 2x részletekben történő kb.5 -6 óra alvással.:)

Szóval ne aggódj előre, szerintem megoldod és nagyon fogsz örülni hogy újra babázhatsz :) Legalábbis én pl. nagyon örülök neki :)))

2009. dec. 21. 16:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!! Másodiknak írnám, hogy szerencsére én sem vagyok panaszkodós, pesszimista ember. Sőt! Nagyon is talpraesett vagyok. Utolsótól kérdezném, hogy milyen tápszert kap a nagy??? Nekem is kb. ennyi lesz a korkülönbség. Leírnád a nevét? És igazából azért tartok kicsit, már egyre kevésbé, mert nekünk az első sem volt se hasfájós, se nyűgös. Igazából jó alvónak mondható. Akkor most a második majd hasfájós lesz??? Vagy még inkább jobb alvó és nyugisabb mint a tesója??? Köszönöm!
2009. dec. 21. 16:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Úgy értem, ha az első gyermekkel "nem volt sok gond" ahhoz képest, hogy első gyermek, akkor majd a második "megbosszulja" és vele aztán lesz gond bőven?
2009. dec. 21. 16:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok.

Nálunk a négyből egy sem volt hasfájós,és különösebben kezelhetetlen sem.Persze nem egyformák,de nem volt köztük,aki "megbosszulta" volna a többi normális viselkedését.:)))

Amikor a 2. gyereke született,az 1. 1,5 éves volt,szopival aludt még el.Amíg kórházban voltam,simán aludt anélkül.A kicsi születése után még fél évig tandemszopiztak.:)Fantasztikus élmény.:))

2009. dec. 21. 16:47
 8/10 A kérdező kommentje:
De jó!! És nem sírdogált éjjel? Hogy aludt cici nélkül míg kórházban voltál? És ki altatta? :)))
2009. dec. 21. 17:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszülőknél volt,gond nélkül elaludt.Ilyenkor már elég nagyok ahhoz,h pontosan tudják kitől lehet szopit kapni.:)Ha nincs anya,nincs szopi,ezt aztán a többi gyereknél is tapasztaltam,h bár szopival aludtak el,reggel szopiztak stb...,de ha a nagyszülőknél voltak,nem is kérték.:)
2009. dec. 21. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Na most egy kicsit megnyugodtam. Én is most várom a 2. babánkat. A "nagy" most 14 hónapos, 22 hós lesz mire megszületik a kicsi. Mikor kiderült, hogy újra terhes vagyok, napokig letargiába kerültem,(nem tervezett baba), pár nap kellett mire lenyugodtam. Nekem is az a legnagyobb félelmem, hogy nem fogok elbírni 2 gyerekkel. De majd lesz valahogy.

A második válaszoló előtt le a kalappal!!

2009. dec. 21. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!