Koraszülött babámat hat hétig hagyom, hogy velünk aludjon. Az jó?
Nem akarom odaszoktatni semmiképpen az ágyunkba, de amíg még kicsit összeszokunk, addig jöhet. Pici koraszülött kislány, inkubátorban van még, hamarosan jön haza. Bízom benne, hogy kialakl a kötődés.
Esetleg tanácsolnátok valamit, akinek volt koraszülött babája, hogy csinálta ezt? Meddig nem kényeztetem el úgymond? Sírni sohasem fogom hagyni, de külön szobában szeretném altatni, nem velünk. (Remélem, nem leszek önző csak e miatt)
Nekem is van 1 koraszülött kislányom. Mi a mi szobánkba tettük, de külön ágyba. A légzésfigyelő alap volt nála.
Én nem altatnám a babát a saját ágyunkban, az szerintem neki és nekünk sem jó.
aludjatok együtt feltétlen, legyen melletted sokat! ha tudod, szoptasd. (ha nem tudod, de szeretnél, keress fel egy szoptatási tanácsadót, mondjuk a la leche liga egy munkatársát, nézd meg a honlapjukat)
engedd hat hétig, persze.... (meg ... őőő hat hét után meg már nem bírod nélküle, és akkor még két éves koráig... de ez a legjobb, hidd el. nem kell másképp csinálni. nem kell a régi életre vágyni. hisz már szülők vagytok, eleve ez egy új élet. ez az élet a gyerekről kell szóljon. ha jól esik, aludj a kicsivel sokáig ) :) :)
minden rendben lesz. a kötődés úgy kialakul, hogy életed végéig magad mellett szeretnéd tudni :) :) :)
jó érzés neki is és neked is, ha a pocakodon fekve szunyókálhat, ezt sokat gyakoroljátok az első időben :)
Az én lányom nem koraszülött, de rosszul alvó baba volt. Nappal gyakran aludt el a karomban, és ledőltem vele a fotelba (mert hasfájós volt, és jókat aludt függőleges helyzetben). Szóval nekünk sokat adott a kötődés szempontjából, az hogy éreztem ahogy lélegzik, és a karomban aludt el, és amikor így ébredt fel sose sírt.
Ha esetleg éjjel nem, nappal tud veled aludni, ha van aki az egyéb dolgokban besegít neked, hogy rá tudj koncentrálni.
Az én fiam 35 hétre született.
A kórházból úgy engedtek el, hogy feltétlen legyen légzésfigyelőnk. Na most azt ugye nem lehet a saját ágyunkba rakni, tehát egyértelmű volt, hogy az első éjszakától a saját ágyában aludt.
Biztonságosabb ott neki. A kötődés úgy is ki fog alakulni, ha nem alszotok együtt!
a kötődés nem ezen alapszik, hogy együtt alszatok-e vagy sem.
semmiképp nem aludnék egy ilyen csepp gyermekkel éjszaka egy ágyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!