Fél éves szoptatott,4 éves bárányhimlős. Kérdés alább!?
Kislányom 5,5 hónapos, bátyja 4 éves, és az oviban összeszedte a bárányhimlőt. Dokinénink is meg a védőnő is azt mondja, hogy a babák fél éves korára csökken le az anyai immunitás és kezd kialakulni a saját. Tehát esélyes hogy a kicsi is el fogja kapni.
De! A doktornő azzal rémisztgetett ma, hogy a piciknél a nagyobb testvértől elkapott bárányhimlő nagyon durva tud lenni. Rosszab, mint ha idegentől kapja el... Van ennek bármi valóság alapja? Számomra annyira hihetetlen.
Doktornő még egy ismerős főorvost is elkezdett hívogatni, hogy mi legyen a picivel, eleve kapjon valami kezelést, vagy várakozzunk. Nem érte el ezt a bizonyos főorvost, úgyhogy egyelőre várunk. Azt mondta,hogy ha 2-3 héten belül megjelennek a kicsin a pöttyök, akkor nem a bátyjától ered, ha kkésőbb, azonnal szóljak neki, mert nagy baj is lehet.
Tényleg ennyire kell félnem? Vagy a doktor néni csak (szokásához híven) túloz?
7-es vagyok.
Érdekes a párhuzam,nálunk sem volt apuka bárányhimlős, de ő szerencsésen megúszta, nem kapta el.Igaz,8-20-ig dolgozott akkoribban még hétvégén is,tehát alig volt itthon. Ebből a azempontból ez jól volt így,de aza két hét szobafogság nagyon gáz volt...
Nállunk pár hete volt aktuális a téma mivel az én 4 évesem is összeszedte az oviban!Kicsit jobban beleástam magam a témába a neten és én is azt olvastam hogy családon belül a kissebb tesón durvábban jöhet ki a dolog!Végül a 14 hósomon 6-8 pöttynél több nem volt és csak az első nap volt pici hőemelkedése.
Viszont azért van benne igazság amit a dokitok mondott!
Azóta eltelt egy hónap, és a kicsi nem kapta el! Úgy tűnik még működött az anyai védelem.
Köszönöm mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!