Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10hetes babának már adtatok...

10hetes babának már adtatok almát?

Figyelt kérdés
Egy ismerősőmnek hasfájós a babája,azt mondta a védőnő adjon neki reszelt almát meg alma levet.
2009. dec. 19. 08:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Nehogy adjál neki!Az emésztőrendszere nem képes feldolgozni,csak átmegy rajta.A túl korai hozzátáplálás pedig az ekcémától kezdve az allergián át az emésztési problémákig nagyon sok mindent okozhat.Bírd ki azt a 6 hónapot-ha anyatejes-vagy 4 hónapot-ha tápszeres-,bőven lesz még ideje egyebet is enni,most az anyatej vagy tápszer a legjobb neki.Nem kell rohanni,mindennek eljön az ideje.
2009. dec. 19. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Almát, 10 hetesnek? Normális a védőnő. A baba emésztőrendszer 4 hónapos korára fejlődik ki annyira, hogy képes legyen az anyatejen, vagy tápszeren kívül mást is elbírni. Nekünk a mai napig fáj a pocija az almától, úgyhogy nem is kap, csak keverve, és már 10 hós. Simán csak szószként kapja.
2009. dec. 19. 08:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Még a tápszeres babáknak is csak 4 hónapos kortól ajánlják a hozzátáplálást és akkor sem reszelt almát, hanem csak a levét!!! Nehogy adjál neki!
2009. dec. 19. 08:56
 4/7 anonim ***** válasza:
az még hagyján, hogy "átfolyik" a babán, de mivel az alma savas , plusz gyomorsavat csinál neki. Ergo, még éhesebb lesz utána, illetve mivel 10 hetesről beszélünk, még a gyomra sem elég fejlett hozzá, valószínűleg nem lesz jó neki! Tápis babáknál is a 4 hónap az a küszöb,ahonnan el lehet kezdeni a hozzátápit. Hasfájás ellen esetleg az édeskömény tea jó, vagy vasaljon ki az ismid egy pelenkát és melegen tegye a babuci hasára.
2009. dec. 19. 09:00
 5/7 anonim ***** válasza:

hasfájós babának Infacol, vagy angol víz, vagy Espumisan. Mi Infacolt használtunk szopi előtt. Friss levegőre kell vinni, ha éppen van egy "roham". Nálunk ez vált be.

Az anyukának pedig figyelni kell arra, hogy mit eszik (ha anyatejes a Pici)

2009. dec. 19. 09:27
 6/7 anonim ***** válasza:
NEE!Az én kislányom 5 hónaposan kapott először almát!!Infacol és 12 hetes kortól angol viz!Az alma szorulást is csinál amitől még jobban fog fájni a poci!
2009. dec. 19. 11:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Eszem ágában sincs adni neki,csak kiváncsi voltam mert nekem is furcsa volt.De ők tudják.
2009. dec. 20. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!