Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hetes babának mikkor takarít...

5 hetes babának mikkor takarítom az orrocskáját mindig kicsit olyan véres váladék jön ki neki. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Nagyon megvagyok ilyedve mert orszívót használok,és utánna kis vattával veszem ki neki a váladékot az orrából,és a vatta mindig véres.Nagyon gyengéden tisztítom az orrát,és mégis.Utánna mindig nagyon sír.Legszivesebben nem szívatnám neki,de sajnos néha ugy tele van alig kap levegőt.Köszönöm a válaszokat.
2008. júl. 24. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Én csak cseppenteni , vagy sprézni( sóóldat,patikába kapható) szoktam az elfolyósítja az anyagot és kifolyik , csak törölni kell !
2008. júl. 24. 18:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem írni , hogy 3 gyerekem van és talán 2 -szer szippantottam ki kézi szívóval az orrukat, ne kínozd feleslegesen !
2008. júl. 24. 18:11
 3/10 anonim ***** válasza:
most olvastam a SPOCK könyvében, hogy a babáknak jólbekell vattapamaccsal nedvesíteni,mejd ha kellőképen fellazult, törölközőcsücsökkel,vagy fülpucolóval ki lehet törölni.
2008. júl. 24. 18:46
 4/10 anonim ***** válasza:

ja igen és ha porszívós orrszívót használsz, jobb ha elteszed jó mélyre a pincébe,mert nayon roncsolja a nyálkahártyát és szárít , ezért lehet véres.

Akkor inkább óvatosan használj kézi pumpálós orrszívót, de az is csak a hígabb váladékhoz jó.

2008. júl. 24. 18:49
 5/10 A kérdező kommentje:
kézi orszívót használok,de nem mindig.Kaptam korházba valami orcsepp szerűt azt szokom csepektetni fültisztítóra és azzal tisztítom ki neki,de akkor is olyan véres szok lenni a fültisztító.
2008. júl. 24. 19:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet az orrcsepptől.Nekem a doki mondta porszívozhatom akár percenként, de az orrcseppet max egy hétig használhatom utánna anyatejet cseppentsek az orrába.Az anyatej jót tesz fellazítja a váladékot és nadvesíti a nyálkahártyát, az orrcsepp elvékonyítja szárítja és tönkreteszi
2008. júl. 24. 20:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Nemtudom mi ez de ezt akkár meddig lehet használni,egész ujszülött kortól.Lehet hogy ez valami só oldat.Nem ír sokat róla.Ez is tisztítja az orrát,de van ugy hogy semmi nem jön tőle le,csak orszívóval.Nekem is van már egy családom,de neki nem kellet az orát szívatni,csak a kismanómnak minden éjjel megtelik.köszönöm a válaszokat.
2008. júl. 24. 21:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Bocsi lehet hülyének néztek,de milyen az a porszívós orszívó?mert nekem kézi van.
2008. júl. 24. 21:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Sterimar orrsprayt használj vagy Nasivin 0,01 ami babáknak való, Illetve az anyatej tényleg csodákra képes! Akár kötőhártya gulladásra is. Egyébként valózínű hogy nagyon feldugod az orrszivót a pici orrába és nem veszed észre de megsérted a nyálkahártyáját ezért vérzik. Próbáld meg csak az orrlyukához tenni és úgy szívni. Az én picimnek is folyik az orra mert picit meg van fázva és én is csak épp hogy teszem az orrához az orrszivót. Kicsit tovább tart de nem akarok neki bajt okozni. Egyébként sima az orrszivó vagy vákumos? A vákumos jobb.

Üdv: 3 hetes baba anyukája

2008. júl. 25. 01:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem hogy vákumos mert nyomkodni kell.De ha nem nyomom a kis orrábba fel akkor nem szív le neki semmit.
2008. júl. 25. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!