4 hetes terhes vagyok sokat hallok erről a toxoplazma veszélyről. Nekem is van benn kiscicám és én is takaritom! Ha megfelelő a higénia akkor is árthat a babának?
Ha be van oltva akkor nem àrthat,de a wc-t ne takaritsd!
A betegség vizeleten és ürüléken keresztül,illetve azokbol tàvozo gàzakbol kaphato el.
Az elsö legyen egy àllatorvos,ahovà elviszed kivizsgàltatni,a màsodik:
szeretgesd,de ne cseréld a wc-jét!
A harmadik:kérj egy vizsgàlatot!
Én is ugyanigy csinàltam,semmi bja nincs se nekem se a babànak,se a cicànak:)
Màr a 30. hetet is betöltöttem,a cicàt nem kell sehovà se elajàndékoznom!
De ne feled!
Kivizsgàlàs neked is és a kedvencednek is!
Szia!
Csináltass toxoplazma vizsgálatot,abból egyértelműen kiderül,hogy átestél e már rajta.Ha igen,semmi gond,ha nem akkor tartsd távol a macskát magatoktól.Ha most a terhesség elején kapnád el,abból nagy probléma is lehet.Nem szabad elbagatelizálni.Én imádom az állatokat,de a gyerekeim sokkal fontosabbak náluk.A toxo nagyon komoly fejlődési rendellenességeket,szellemi fogyatékosságot okozhat,ha a terhesség elején esik át a kismama rajt.És van akinél teljesen tünetmentesen zajlik,max gyenge influenzaszerű tüneteket produkál,amivel nem biztos,hogy orvoshoz mennénk.Én mindenképpen a szűrést javasolnám,és említsd meg,hogy van cicád.Mondjuk én gyerek mellett lakásba semmiképpen nem tartanám,meg amúgysem.Szerintem az udvaron a helyük,nem bezárva pont azért mert szeretem őket.
Szia!
A cicát is el tudod vinni toxoplazma szűrésre, és akkor kiderül, hogy hordozza -e vagy sem. Nekem sajna el kellett ajándékoznom a cicámat, de nem ezért. (Nagyon goromba volt, időnként lesből karmolva támadott, nem mertem kockáztatni a babát. Befogadott cica volt, nem tudtam már leszoktatni erről. :((( De az vígasztal, hogy nagyon jó helyre került. )
Boldog babavárást!
Utolsó válaszolónak:terhesség alatt már nem vizsgálják rutinszerűen,ugyanis kivették a kötelező vizsgálatok körül,nálunk 5000ft.
Én az első 2 terhességemmel beleestem a rutinszűrésekbe,a harmadiknál már nem,akkor már kérni kellett,és fizetni érte.
Sajnos ezt már nem támogatják:(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!