Hogy lehet elkapni a toxoplazma vírust?
:)
Azért ez nem így megy :))) Egérürülékkel valószínűleg már máskor is akadt dolgod, csak észre se vetted. Mert nem voltál kismama, nem hívták rá fel a figyelmedet. Különben akár a kertben, virágültetés közben is találkozhattál ürülékkel.. vagy egy nem jól megmosott gyümölcsön. Ha eddig nem fertőződtél meg, most is kicsi rá az esély :)
Köszönöm a megnyugtató választ.
Igen lehet hogy én nagyítom fel a dolgokat.....
A toxoplasmát elkaphatod a nyers hústól is és a cica ürüléktől is.
Én most 10 hetes vagyok és a toxopl. eredményem nekem is negatív lett, amin nagyon meglepődtem, mert mindig volt macskánk, sőt 6 éve szobacicánk van, akit bizony agyon babusgattam, puszilgattam. Persze azelőtt, hogy várandós lettem volna. Először úgy gondoltam, mindent megteszek, hogy elkerüljem a vírust, persze a cica nem megy sehova, csak alomba fogja végezni a dolgát, amit 2-3 naponta cserélünk, és nem aludhat velünk. Végül ez nem jött be, mert a cica nem volt hajlandó máshova WC-zni és rájöttem, hogyha eddig nem kaptam el akkor az is elég ha nem nyalom falom, mert ha túlzottan rágörcsölök pont azért fogom elkapni.
Szóval ha eddigi életedben nem stresszeltél rá, és mégse kaptad el,akkor csak nem most fogod.
Köszönöm a válaszokat az orvosom is azt mondta ha 26 év alatt nem kaptam el,(pedig nekem is volt macskám kb. 10 évig)akkor nem sok esély van rá hogy most fogom elkapni.
Mindenkinek nyugodt babavárást és könnyű szülést kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!