12 hetes kismama vagyok és a Toxoplazma vizsgálaton mind a két eredmény(IgG, IgM) pozitív lett. Mi van ilyenkor, nagy a baj? Elvileg csak egyszer lehet elkapni és utánna a szervezet immunis lesz rá, de nekem nem így történt.
Szia!
itt nem a negatív eredmény a feltétlen jó,mert az azt jelenti,hogy min 2 havonta ismételni kell,mert nem esett át rajt a kismama,és ha terhesen kapja el,akkor a babánál fogyatékosságot okozhat.A pozitív teszt azt mutatja,hogy átestél rajt,és az már mindig pozitív is marad.
Viszont a kérdőjel,hogy régen estél át,vagy frissen fertőzött vagy-e?Ez nem mindegy,mert gondot okozhat.
Hívd fel a védőnőt,és kérdezz rá.Ha terhesen kapod el,tudják kezelni antibiotikummal.Általában teljesen tünetmentes,vagy gyenge influenzaszerű tüneteket produkál,amivel nem biztos hogy dokihoz megy az ember.
Jó egészséget.
Na En most megneztem az enyemet,es nekem az IgG pozitiv,amire a doki mondta,h volt ez a fertozes,a masik az IgM negativ,erre maeg azt mondta,h ez jo mert nincsen a szervezetemben most.
En kerdeztem,h ha lenne mi lenne a teendo,es azt modnta,h kapnek gyogyszert es semmi gond nem lenne a babaval.
Szeritnem hivd fel az orvost,es kerdezd meg,h ilyenkor mi a teendod.
De nincsen nagy baj,fogsz ra kapni vmi gyogyszert es a babad olyan egeszsegesen fog szuletni mint a makk.
Nagyon boldog babavarast kivanok
24 hetes kismama
Köszönöm szépen a nyugtató szavakat.Azóta már beszéltem az orvosommal és holnap megyek újabb vizsgálatra, de megnyugtatott, hogy nem kell egyből kétségbeesni.
Boldog babavárást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!