Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes anyukák, kálciumot...

Anyatejes anyukák, kálciumot szedtek, hogy a fogatokat megvédje?

Figyelt kérdés
2009. dec. 18. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Inkább tejet meg tejterméket fogyassz, ne tablettákat!
2009. dec. 18. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem szedtem. De én terhesen sem szedtem külön kalciumot. Ha olyanokat fogyasztol, ami a napi kalciumodat fedezi, nem lehet baj.
2009. dec. 18. 21:27
 3/8 anonim ***** válasza:
nem, tejtermékeket eszem
2009. dec. 18. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Erdemes szedni, csak arra kell ugyelni, hogy a D vitamint is megkapja kozben a szervezet, mert kulonben nm szivodik jol fel, illetve nem epul be a csontokba. De a genetika is kozrejatszhat a fogak romlasahoz, mert en 8 honapon keresztul szedtem kalciumot, kisebb szunetekkel a szoptatas alatt, megis a fogaim elegge megromlottak. Anyukam nem szoptatott engem, megis a terhesseg alatt annyi kalcium kiurult a szervezetebol, hogy szinte minden foga megromlott.
2009. dec. 18. 21:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát ez inkább genetika. Én egyszerre szoptattam, várandós is voltam, és nem fogyaszthattam tejterméket, nem szedtem kalciumot, de a fognyaki érzékenységen kívül semmi baja a fogaimnak...
2009. dec. 18. 22:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Én szedek.Míg terhes voltam 1000 mg-ot naponta, most míg szoptatok 500 mg-ot.Én nem akarok elveszíteni a fogaimat, tejterméket meg nem tudok annyit enni, ugyanis a tejet nem iszom meg.
2009. dec. 19. 07:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek azzal, hogy ez genetika is.

De anyukám fogai odalettek mire mi megszülettünk, az enyémek rendben vannak.

Rendszeres fogorvosi kontroll kell, félévente.

És igen, szedek vitamin és ásványianyag tablettát, hogy pótoljam, amit a gyerek elvesz tőlem. Az élelmiszerek ugyanis már rég nem tartalmazzák a szükséges mennyiségű vitaminokat. A tejtermékek sem.

Nem csak a fogaimat védem ezzel, hanem a csontjaimat is.

2009. dec. 19. 09:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Én nem szedtem és a tejtermékekről is le voltam tiltva, mert ekcémás lett a babám tőle. 9 hónap szoptatás után 4 fogamat kellett tömni, pedig a terhességem elején az összeset megcsináltattam. Szóval én azt mondom, hogy érdemes szedni.
2009. dec. 19. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!