Sajnos sokadik hozzátáplálásos kérdés, de megkérdezlek titeket, hogyan csináljam?
Egyenlőre kóstolgatunk csak. Próbáltunk zöldségpépet, gyümölcs pépet, husis pépet. És élvezi a "felnőtt" étkezést. Ezzel talán nem lesz baj.
Hogyan is megy ez a kiváltósdi?
Kiváltok egy étkezést, honnan tudom, hogy kiváltottam?, jön a következő, amíg nincs olyan étkezés, ami cicizős.
Ha nem szopizik már, akkor kell?!? a tápszer, vagy tejpép?
Ha még szopizik akkor kell?!? a tápszer, vagy tejpép?
Úgy gondoltam az ebéddel kezdem, hogy azt váltjuk ki először(addigra biztos elég éber leszek a fiam etetéséhez kanállal), utána mit célszerű? Napszakonként mit érdemes adni, amíg nem tud szilárdat enni?
Hogy etessem? Mondjuk egy hétig ebédre brokkoli csirkével, vagy azért mehet más bébi étel is váltogatva.
Eddig minden olyan könnyű volt a babó gondozásában, de ettől most én is paff lettem, és tanácstalan.
6hónapos lesz holnap a fiam:)
Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálás gyümölccsel, előtte már néha megkóstolt ezt azt(gyümölcsöt)
Majd lassan jött ebédre a zöldség gyümölcs, mostanában már ebéádre leginkább zölsdéget (főzeléket), husit eszik, tésztát.
Kb 8 hónapos kora óta adom neki az uzsonnát, ami gyümölcs , vagy joghurt, túró, pép.
Ha majd bevzetem neki areggeli is (már szokott csipigetni az enyémből) akkor szerintem reggelire fogok pépet, tejterméket adni, és uzsira gyümölcsöt. Eddig az ebéd utáni szopi maradt el, így még nappal 4x szopik.
(Igényli a de elalvás előttit és a du alvás utánit)
A tényleges hozzátáplálás kezdeténél nem nagyon kóstoltattam, ette egyből a banánt, körtét, almát, barackot, kitört volna a parasztlázadás, ha nem adtam volna neki többet.
ja és nem csináltam azt, hogy egy hétig vagy több napig ugyanazt adtam.
Egyébként a fiam 21 hónapig cicizett, de másfél éves korától már kapott tejet.
Azt hogy mi kell majd az anyatej helyett (tápszer, babatej vagy esetleg te) az attól függ, hogy mikorra választod el vagy válassza el magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!