Tegnap volt 4 hónapos az anyatejes babám. Napi 400-500 grammot eszik. Érdemes elkezdeni a hozzátáplálást?
Figyelt kérdés
Ezen a héten csak 70 grammot hízott.Én várnék a hozzátáplálással,max karácsonykor a fa alatt megkóstoltatnám vele az almát! :) 3450-nel született most 6090 gramm.2009. dec. 18. 09:46
1/5 anonim válasza:
Szia,
az anyatejes babáknál javasolják hogy 6 hónap után kezdjék a hozzátáplálást, mert ha mást is eszik a tej lesz kevesebb mivel kevesebbet szopizik, bár ha fejsz fenn tudod tartani. Ettől függetlenül ha szeretnéd nyugodtan elkezdheted a hozzátáplálást, rosszat nem teszel, úgy is hosszú idő mire kiváltasz egy-két étkezést az újakkal. Az én babám 3 hónapig volt anyatejes pótlással, utána csak tápszer, 4,5hónaptól hozzátápláltunk, most 8 hónapos 2x tápszer 3x mást kap, makk egészséges. Az is lehet hogy éppen nem elég tápláló a tejed, sokaknál van így, meg nem is híznak mindig egyformán, egyél tápláló ételeket, ha nem változik a dolog táplálj hozzá nyugodtan.
2/5 anonim válasza:
testsúly kgonként 120-150ml kell a bébinek 6kg nál 6szor 150 gr kell naponta tehát 900gr kell 1 napra!a védőnő mit mondott?
3/5 anonim válasza:
Ha hízik a babád, miért izgulsz? A 70 g is hízás, ennyi idősen meg bőven elég, úgyis az számít, hogy havonta mennyit hízik. Ekkorra eleve lassul a súlynövekedés. A testsúly kg x 150 g/ szopások száma csak egy viszonyítási alap, sok baba ennél sokkal többet szopik, sok kevesebbet. Nem a mennyiség számít, hanem hogy a baba hogyan hasznosítja. Örülj, hogy szopik a babád, nincs másra szüksége.
4/5 anonim válasza:
Ez az előírt kajamennyiség szerintem egy nagy hülyeség.13 hetes a babám, még soha nem ette meg a súlya szerinti előírt mennyiséget,(anyatejes), de már három kilót hízott és 12 centit nőtt.Nekünk is van olyan hét, hogy 60 grammot hízik, van olyan, hogy 310-et.Ne hetit nézz, hanem havit.Ha megvan a havi fél kiló, nyugodt, kiegyensúlyozott, akkor nincs baj.És ne méregesd, mert csak beleőrülsz.
5/5 anonim válasza:
Szerintem ne kezdd még el. Az én fiam is hasonlóan keveset eszik és gyarapszik. Örülök, hogy nem vagyunk egyedül :)). Ő 15 hetes, 5.9 kg és 3.640nel született. Napi 4szer szopizik. Max 5ször, ha rosszul alszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!