Szia. Állítólag nem fáj nekik. Lányomnak születése óta van könnycsatorna elzáródása,kéthavonta kell vinni a dokihoz, azt mondta ha egy éves koráig nem múlik el akkor altatják és úgy mossák át. Nagyon félek tőle,nem is a mosástól hanem inkább az altatástól. Naponta 10-15alkalommal maszírozom neki,már sokkal szebb a szeme,kevesebb a váladék. Remélem elmúlik és nem kell altatni és mosni.
2009. dec. 18. 06:45
2/8 anonim válasza:
3 hónaposak vagyunk most voltunk átmosáson.
Azt mondták nekem, hogy nem fáj meg kap a baba fájdalomcsillapítót is. Gondolom azt szemcsepp formájában kapta. A beavatkozás kb 3 perc lehetet. Sírt nagyon meg leizzadt szegény, de ahogy kiadták megnyugodott egyből nálam. Ebből gondolom, hogy talán tényleg nem a fájdalom miatt sírt hanem ugye a sok idegen meg lefogják stb stb. Azóta 4 napja semmi baj nincs a szemecskével sokkal jobb szerintem neki is. Még kell használjuk ugyan a szemcseppet, de semmi nyoma a váladékozásnak csipának.
A bal szemét simán át tudták fecskendezni, a jobbot szondázás után csak, mert el volt dugulva.
Nálatok csak most kezdődőt?
2009. dec. 18. 07:55
3/8 anonim válasza:
Második válaszoló vagyok.
Altatásról szó se esett?
Nem értem miért kell 1 éves korig várnotok. Nekünk is születésétől voltak gondok a szemével. Kaptunk szemcseppett a körzeti orvostól, nem javult tőle azt mondta biztos el van dugulva és már ada is a beutalót az átmosásra. Vagy már ez is úgy van hogy ahány ház annyi szokás?
2009. dec. 18. 08:01
4/8 anonim válasza:
Azért küldöm ezt a linket, mert sok hasonló kérdés volt már. Böngészhetsz köztük, ráadásul vannak ott olyanok is, amik már a könnycsatorna tisztítás utánna levő dolgokról írnak.
mi 3 hónaposan vittük el, én is masszíroztam, de csak az egyik nyílt meg, a másiknál a probléma nem oldódott meg magától. A szemész azt mondta, h max fél éves korig szoktak várni, ha addig nem nyílik meg, akkor nem is fog. A szemész megcsinálta az átfúvást magának is, hogy tudja milyen érzés. Egyáltalán nem fáj, kellemeseb érzés, mint az orrszívás. Az én babám mindenesetre nagyon sírt, de nem a fájdalom miatt, hanem mert lefogták a fejét. Egy vékony tűt vezetnek át ilyenkor a kömnnycsatornán és sóoldattal átmossák. Utána rögtön megszoptattam, meg is nyugodott azonnal, azóta semmi gondunk nincs, gyönyörű a szeme.
2009. dec. 18. 12:16
6/8 anonim válasza:
előző vagyok, első válaszolónak- minél hamarabb csinálják meg, annál jobb, mert a baba nem is emlékszik rá. Szerintem ne várjatok egy éves koráig, és minek ehhez altatás? Mi Dr Sényi Katalinnál voltunk, ha gondolod keress rá, nagyon jó orvos, csak ajánlani tudom. Az altatástól én is félnék, de az átmosástól nem kell, két perc alatt megoldódik a probléma és nem kell tovább szemészetre járkálonotok, jobb hamarabb túlesni rajta.
2009. dec. 18. 12:21
7/8 anonim válasza:
13 hósak vagyunk, nekünk is volt mosás 2-szer 6 hósan. Nem igazán fájhat csak lefogják őket hogy ne mozduljanak a tű miatt és ezt nem bírják a babák. Túléltük, nem fog emlékezni rá. Ha egyszer muszáj! Gondolj arra hogy utána sokkal jobb lesz neki. Én is ezt tettem.
2009. dec. 18. 14:44
8/8 anonim válasza:
első vagyok.
Nem tudom miért ragaszkodnak az egy éves korhoz itt Veszprémben...
Abban igaza volt a doktornőnek,hogy javul a dolog, és remélem abban is igaza lesz hogy addigra elmúlik. Altatás azért kell akkor,mert nagyon mozog és lefogni már nem nagyon lehet, legalábbis ezt mondták mikor rákérdeztem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!