Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeret a babám? Miért csak...

Szeret a babám? Miért csak másra mosolyog, beszél? Hozzám meg nem?

Figyelt kérdés

Most vagyunk 4 hónaposak. Főleg az utóbbi időben veszem azt észre, hogy a babám rám nem igazán, vagy nagyon ritkán, inkább másokra (a nagymamára, nővéremre...) "mosolyog, beszélget". Márha azt rikkantást annak lehetne nevezni. Holott egy hónapja még gügyögöt, "beszélt" mindenhez. A játékaihoz, a családtagokhoz.

Most nem játszik, a cicit nehezen fogadja el, aludni is alig akar. Velem nincs el, inkább másokkal. Olyan, mintha nem szeretne, pedig igyekszem, és nagyon szeretem Őt. Bár ezek miatt az utóbbi időben kicsit aggódok és ideges is vagyok. lehet hogy ezt is érzi. Mit csináljak? Mit tegyek? Teljesen kétségbe vagyok esve! Segítsetek! Nem akarok mindent fogára fogni, meg az időre, mert biztos, hogy ezeken kívül van valami még, amit nem tudok meghatározni!

2008. júl. 24. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne idegeskedj!! Mi 4,5 hónaposak vagyunk és ugyanez a helyzet. Nagymamival, nagypapival sikit, kacag, nevetgél, fröcsköli a nyálát, úgy "dumál", nekem meg épp csak mosolyog. Szopizás közben csukva van mindkét szeme, büfiztetéskor pedig a vállamon van, nem látom az arcát. De amikor tisztába teszem vagy fürdetem csak néz oldalra és keresi a nagyszüleit, pedig sokkal többet vagyok vele mint ők. Nem idegesitett, mivel kiegyensúlyozott, jó alvó baba, de igy hogy feltetted ezt a kérdést, hát nem tudom..., de szerintem ez természetes. Vagy nem?

Üdv.

2008. júl. 24. 12:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Szopizáskor nekem csak sír, alig eszik, egy két "korty" után újra sír. Rossz a tejem is? Egyszerűen nem tudok mit csinálni, nem tudom mi a jó neki, hogy lenne jó neki.

HA beszélek hozzá, énekelek, szeretgetem, puszilgatom, persze óvatosan nyúlok hozzá, gyengéden, majdhogynem csak sír. Amint megjelenik valaki a családból, abban a pillanatban rámosolyog ;-( A sírás határán vagyok elkeseredésemben.

2008. júl. 24. 13:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Az ember életében, ha van valami probléma, "sajnos" CSAK egyetlen megoldás van, magunkba nézni, magunkban keresni a "hibát". Ha Tev rendben vagy, minden rendben van körülötted... Hidd el!

Meditálj, vagy relaxálj, amit tudsz, vagy sétálj egyedül nagyokat, ha megteheted. 10 percet csak meg lehet oldani.

Sok sikert!

2008. júl. 24. 13:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, teljesen természetes folyamat az. Most kezd neki kitárulni a világ, kezdi felismerni a saját testét, hangját, reakcióit. Mivel téged ismer a legjobban, te annyira már nem vagy érdekes. Ettől függetlenül hozzád kötődik a legjobban, hidd el. Egyre jobban kezdi érdekelni őt a külvilág, ezért jobben el van fogalva minden mással, mint az eddig megszokott (anya arca, közelsége, cici, stb.) Ettől te még nem vagy rossz anya, vagy hasonló butaságok:).
2008. júl. 24. 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, Te nem külvilág vagy számára, hanem szinte a része, most másokra figyel inkább. Nyugi, el fog múlni :)
2008. júl. 24. 13:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon sokat segítettetek! Most új szemszögből nézem a dolgokat, és aképp is cselekszem! Kipróbáljuk a baba-masszázst, valamint néhány "régebbi" játékát elővéve, tényleg elvan :-) NAgyon szépen köszönöm megint!!!!
2008. júl. 24. 15:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A babáknak mlg nincs én-tudatuk. Ők úgyy értelmezik, h az anyuci is ők maguk.
2008. júl. 24. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!