Mikor kezdett el gyermeketek beszélni?
Figyelt kérdés
Kisfiam 18 hónapos, nagyon keveset beszél még, anya, apa, mama, kuki, kaka, kuka, az össz szókincse. Nagyon várom már hogy elkezdjen beszélni, de nem akarom sürgetni. Csak tapasztalatokra vagy ok kiváncsi, esetleg valami jó ötletre amitől hajlandó lenne megszólalni. Érteni mindent megért, sokat mutogat és nyög hozzá ,ha akar valamit, de erre megpróbálunk annyira nem reagálni, de ezt se lehet mindig. És még ott a cumi ,nem tudom ez mennyire akadályozza, 1 évesen már alig cumizott, aztán jöttek a szemfogak és azóta alig bírjuk elvenni tőle.
Tényleg, csak tapasztalatokra és történetekre vagyok kíváncsi.
2014. márc. 27. 14:01
11/14 anonim válasza:
Gagás anyuka vagyok. Én is ezt próbálom mindig, hogyha mutogat valamire, akkor megkérdezem, hogy mi az? (persze azt mondja, hogy gaga), én meg elmondom a dolog nevét úgy, hogy lássa a számat. És csak utána adom neki oda, vagy viszem oda.
12/14 anonim válasza:
Fiam májusban lesz 3, pár hónapja kezdett el nagyjából beszélni.
13/14 anonim válasza:
27 hónaposan kezdett el beszélni. Előtte is használt szavakat és sokféle hangot, de onnan számítjuk. De onnantól néhány hónapon belül már mondott mindent mondatokban és történeteket mesélt.
14/14 anonim válasza:
Saját tapasztalatom nincs, mivel még nagyon pici a lányom, de a kistestvérem anno 2 éves koráig egy szót sem beszélt, mutogatott, meg rázta a fejét, de ennyi. Aztán egyik napról a másikra elkezdett folyékonyan, összetettebb mondatokban beszélni ... onnantól be sem állt a szája, tipikus locsifecsi kislány lett. Szóval van ilyen is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!