Másnak is ilyen nehéz az első időszak a babával?
Az eleje nagyon nehéz. Nekem főleg a sírással voltak gondjaim. Nem ismertem még fel, hogy mikor, miért sír. Nem lehet, hogy nálad is ez a baj? Ha minden sírásra cicire teszed, akkor valóban szoptathatsz egész nap. Meg kell tanulni, hogy melyik sírás miért van.
Próbálj napirendet kialakítani. Nem azt mondom, hogy mindent percre pontosan csináljatok, de a különböző tevékenységek mindig ugyanolyan sorrendben következzenek egymás után.
nyugi másnak is :) Csak nem mondják, mert utólag már nem arra gondol az ember.
Próbálj meg a környéketeken hasonló korú babás szülökkel dumálni séta közben. Neki még aktuális a dolog hátha jobban tud segíteni meg hátha ő is panaszkodik kicsit és akkor te is megnyugszol :)
"Olvastam egy könyvet, amiben szépen leírták, hogy tulajdonképpen a baba érkezésével nem a megszokott családi rendnek kellene felborulnia, hanem a babának kell beilleszkednie a családba, ő az új jövevény."
Én meg ezzel szemben azt mondom hogy nem ő kérte hogy a világra jöjjön!Mi az hogy ő alkalmazkodjon?Sajnos el kell fogadni hogy az első pár hét tényleg csak a babáról szól!De hidd el lesz ez még jobb is!Még csak 5 hetes,pici még,9 hónapig 1test 1 lélek voltatok,rád vágyik,ha cici formájába akkor úgy!Esetleg megpróbálhatod mikor úgy érzed nem éhség miatt sír hogy cumit adsz neki vagy kösd magadra és úgy tudod végezni a dolgod!kaját az első pár hétben én is rendeltem mert tudtam nem lesz időm főzőcskézni!Mosást teregetést két szopi között csak megtudod csinálni,takarítást meg mikor apa hazaér,most nem az a lényeg hogy csillogjon-villogjon a ház!
nyugi,kitartás,szeretgesd,ringasd olyan hamar elszalad ez az idő!
Igen jól csinálod,és igen nehéz...Aki meg lehurrog,hogy "ő bezzeg",annak másmilyen vérmérsékletű babája van,tehát szerencsés..Azért beszélek így erről,mert nekem kétféle gyerek is "jutott":D..Lányok,nem is nagy a korkülönbség,én sem csinálok semmit másképpen...Az elsőt kb. 2-3 hónapos koráig szinte le sem lehetett venni a mellemről,semmit nem tudtam csinálni mellette,folyton sírt,az,hogy egyedül nézelődjön,elképzelhetetlen volt..a második már a kórházban 3óránként szopizott kb. mint egy svájci óra,ő jól elvan egyedül,könnyebb megnyugtatni,tényleg csak akkor halljuk a hangját,ha valami nagyon nem tetszik neki...
Idő és türelem,meg,hogy elfogadod ezt a helyzetet,hamarosan változni fog ám,hidd el..
Gyakorlati tanácsként meg azt mondanám,hogy próbáljatok ki másik fajta pelust,és próbáld ki a hordozókendőt,ha nem idegenkedsz tőle nagyon,sok helyen vannak hordozós klubok,ahol megmutatják a használatot és bérleni is lehet kendőket,szerintem praktikus,nekünk sokat segített..
Kitartás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!