Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az első 3 év alatt melyik...

Az első 3 év alatt melyik volt a legnehezebb időszak a babáddal? Miért?

Figyelt kérdés
2013. márc. 6. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:

6-12 hóig, amikor még nem jár, csak nyűglődik, mert nem lehet bárhol lerakni a földre négykézlábazni. És a szeparációs szorongás miatt is. Meg a hozzátáplálás nehézsége miatt is.

Ezt a korszakot szeretem legkevésbé.

A kedvencem a 1,5-2 éves korig.

2013. márc. 6. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Legnehezebb(számomra):az első pár hét ráhangolódás.amikor nem tudni miért sír, meddig alszik, éhes e álmos-e, hasfájás stb.

Illetve a dackorszak kb 2 éves kor körül.

De a baba természetétől is függ: kislányommal minden sokkal egyszerűebben ment minden pedig ő az elsőszülött- a kisfiam pedig 10szer nehezebb természetű.

Na vele már 15 hónapja nehéz..:-)

2013. márc. 6. 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Az a 2 nap 5 hetes korában amikor fájt a has, és amíg nem találtam rá az infacolra, ezenkívül semmi, ja meg amikor meg volt fázva és 2-3szor is felébredt éjjel.
2013. márc. 6. 15:14
 4/5 anonim ***** válasza:
74%

Nekem mindegyik szakszban voltak nehézségeim. De talán az eleje volt a legrosszabb, de ez is énmiattam, hisz nem ismertem a gyereket, nem tudtam miért sír...

Ma 21 hónapos, össze sem tudom hasonlítani az első hónapokkal, ha visszatekintek az első 8 hónapra olyan mintha egy fekete lyukban éltem volna, ami telel volt kétséggel, bizonytalansággal, idegeskedéssel.

Aztán jött a mászós korszak, de ez inkább CSAK kényelmetlenség volt, bár én engedtem szinte mindenhol mászni, pedig az ujját is szopja, néha lecumizott az ujjáról ezt azt, bele sem mertem gondolni. Aztán jött az elindulás, az örkös esések, kék zöld foltok, a sírás.

6 hónapos korától kísér a fogzás, nem alvás, nem evés, hiszti partik éjjel 1-től 4-ig, nehéz ügy.

Most már jár, ügyes, beszélni még nem beszél, fogzik még mindig,de most már sír bőg akar dolgokat, ha nem úgy alakul ahogy ő gondolja tombol, ha öltözik tombol, ha vetkőzik tombol, ha fürdetem tombol, ha befejezzük tombol, ha aludni kell tombol, ha ébred akkor is tombol, ha kimegyünk be akar jönni, ha bent vagyunk ki akar menni....

Szóval nem tudom melyik a legnehezebb korszak :-DDD

De én nem szivesen csinálnám megint az első 8 hónapot...

2013. márc. 7. 15:14
 5/5 djudit ***** válasza:
Kisfiam még csak 2 éves, remélem, a 3. év lesz a legjobb ;) Az eleje iszonyatosan nehéz volt,kezelni azt a hatalmas érzelmi változást, amit megéltem a születésével, azt, hogy már nincs nélküle értelme az életemnek, és ki van szolgáltatva nekem, nem tud senki helyettesíteni. A szoptatás, nem alvás, nehéz szülés rengeteget kivett belolem, aztán jott a fogzás, hasfájás, és még több nem alvás. Azt hiszem kb. az elso 2 hónap volt érzelmileg, kiegyensúlyozotlanság szempontjából a legnehezebb. Az ezt követQ idoszak konnyebb volt lelkileg, de 7-13 hónapos kora között nagyon rosszul aludt, akkor fizikialag merültem ki, na meg az állandó nappali muszak miatt, igazi 2 emberes baba lett volna o, de állandó segítségem nem volt. 13 hónapos korában hagytuk el a szopit, utána könnyebb lett sok minden, jobb lett az alvása, el tudtunk menni a párommal 1-2 éjszakára kettesben,ez rengeteget számított. (csak 1/4 évente megyünk el 2 napra, de kapcsolatot ment :)) Talán 1,5 éves kora óta élvezem igazán az Anyaságot, mióta jobban beszél, és látom, hogy volt értelme a kitartásnak, boldog, érzelemgazdag kisfiam van :)
2013. máj. 26. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!