Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5,5 hónapos lányom borzasztóan...

5,5 hónapos lányom borzasztóan rosszul eszik? Szerintem nagyon kevés (? ) Mit tudnék váltiztatni, hogy taplalobb Legyen az étrendje?

Figyelt kérdés

5.30-kor 120-160 mili tápszer

10 óra körül vagy egy kis tápszer (max. 60 mili) vagy egy 30grammnyi gyümölcs kis kolessel dúsítva

13 óra körül 80-120 gramm főzelék

16 - kis tápszer nyammogva eszeget maximum 100milit.

Aztán fürdés előtt még egy kb. 50mili tápszer.

És este 22 körül eszik meg egy 150-es adagot.

2014. márc. 26. 07:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hogy kevése vagy sem azt nehéz meg mondani, ha panaszkodik akkor kevés ha nem akkor nem kevés. Nekem 3 hónapos a fiam pont most vagyunk túl egy rettenetes másfél hónapon. Nekem mondjuk anyatejes, de bármit csináltam vele nem hízott. Váltottam ki tápszert nem kérte, én már fejen álltam de sehogy sem akart enni. Napi 500g-ot evett az "előírt" minimum 650g helyett. 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni és pont az a 2-5 kanál hiányzott a hízáshoz. Amióta tízóraira kap pár falat almát-répát-sütőtököt azóta szépen hízik. tejből továbbra is 500-550 eszik (lenne mit ennie, de a tápszert is rendszeresen kínálom neki, de nem kér többet) Szerintem nem kevés amit eszik, nem sok azt aláírom, de nem is olyan vészesen kevés. Annyit egyen amennyit ő szeretne.
2014. márc. 26. 07:33
 2/13 anonim ***** válasza:
úgy értem 3 hónapos volt mikor elkezdett nem hízni, már pár nap múlva 5 lesz.
2014. márc. 26. 07:34
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem olyan vészesen kevés az, bár sok sem.

Nálunk is volt egy átmeneti 1 hónap kb., amikor rosszabbul evett, na aztán bepótolta. Ne idegeskedj!

2014. márc. 26. 07:38
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem ez nem tűnik olyan borzasztónak. Hízik rendesen? Éjszaka alszik? Mert ha igen, akkor szerintem nincs baj. Ha nem, akkor maximum annyit változtatnék, hogy délután tejpépet kezdenék adni a tápszer mellett. Két hét múlva pedig elkezdeném a húst. Nem csak a mennyiség, a minőség (értem ez alatt a fehérjebevitelt) is számít.
2014. márc. 26. 07:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó vagyok, én akkor megdúsítottam a főzelékét, gyümölcsét, amivel lehetett.Ti még nem vagytok túl nagyok: főzelékhez krumpli mehet, vagy ajánlom a Sinemilt, gyümölcshöz HA tejpép. Vagy tápszerbe gabona, kanalazva.
2014. márc. 26. 07:41
 6/13 anonim ***** válasza:
1-vagyok: Bocsánat , hogy bele kotyogok, de a krumplit szerintem kerüld dúsítás céljából, vagy legalább nem rendszeresen mert könnyen így lesznek szorulásosak a babák, hogy mindenbe krumplit tesznek nekik.
2014. márc. 26. 07:45
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia

Én is folyton ezen aggódtam.

6hónapos kislányom van.

7:30-120ml

11:00 100-120ml

14:30 190gramm főzelék és néha 100gramm gyümölcs (van, hogy csak 50gramm)

18:30-120ml

21:45 160ml nestle jó éjt papi

A tápszerből életében egyszer ivott meg 240ml, az volt a rekord.

Ha nem adnék neki napi 2x mást, mint tápszert, sokkal kevesebb lenne.

Ők tudják, hogy mennyi kell nekikk:-) ha éhes, sír.

Azt nézd, hogy hízik -e, ha igen akkor jól van:-)

2014. márc. 26. 07:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A 07:41-es vagyok.

Értelem szerint én sem a krumplit krumplival etetésről írtam.Alkalom szerint. :) Azért írtam több alternatívát. Én sem akarok belekotyogni. Csak segíteni próbálunk egymásnak itt. Sokszor egyszerű dolgok sem jutnak az ember eszébe gyerek mellett.

2014. márc. 26. 07:57
 9/13 A kérdező kommentje:
Egy 1, 5 hónapja tart ez. Most egy hónap alatt csak 300 grammot hízott és újból felkel éjszaka. Tejallargias így speciális tápszert kap. A sinlac nálunk sokadik próbálkozásra sem vált be , mivel szacharozzal van édesítve és elég komoly bél problémák lettek tőle. Nagyon válogatós! ! Krumplit nem szeret. SSütőtök csúszik egész jól. Már kis husit is kap orvosi utasításra. Egyszerűen 1, 5 hónapja szenvedünk az evese miatt. Addig gyönyörűen ataludta az éjszakát. Hízott fantasztikus ütemben. Most meg. ..egyszerűen olyan mintha gyűlölne enni:-(:-(
2014. márc. 26. 08:54
 10/13 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Megnyugtat, ha azt mondom, hogy az enyém csak 80grammot hízott 3 hét alatt?:)

2014. márc. 26. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!