Anyaságból megbuktam! Ilyenkor mi van?
Nem tudom hogyan tovább. Elfáradtam. Valahogy semmi sem működik. Nem tudtam ebbe a dologba belerázódni.
Kisfiam 11 hónapos. 5 hónapos koráig hasfájós volt, azóta pedig folyamatosan jönnek a fogai. Mondhatni, hogy ezt a 11 hónapot végigbőgte és nyöszörögte. Mindent megpróbálok, de semmi nem segít. A világ összes kencéjét, bogyóját kipróbáltuk már a hasára, fogára. 2-3 hetente van 2-3 olyan nap, ami csodaszámba megy, el tud játszani egy kicsit egyesdül is. Ilyenkor tudok foglalkozni a háztartással, ami egyébként szalad. Segítségem nincs. A férjem fürdetésre ér haza, de hamarabb elalszik, mint a kicsi. Már normális emberi kapcsolataim sincsenek, pedig már a gyerek miatt os szükség lenne egy kis társaságra. Egyre türelmetlenebb vagyok, pedig nemsokára a hisztilet is kezelni kellene.
Imádom a kisfiamat. Nem érdekelne az egész, ha egy kicsit is látnám rajta, hogy szeret, de semmi. Mindenki mással nagyon jól kijön. Az a baj, hogy néha megvigasztalni sem tudom. Bezzeg ha az apja felveszi egyből minden rendben van. Én pedig mintha ott sem lennék vagy jobb lenne ha nem is lennék. Már nem tudom. Mit rontol el?
Nagymama? Anyos? Miêrt nincs segítsêged? Egy takaritónõt nem tudsz fogadni?
Egyêbkênt nálam 3 gyerek van, segítsêg 0. Szerinted ên hogy vagyok? :D
Nyugi, nem vagy egyedül, más is érzett már ilyen dolgot. Helyileg hol laksz?
Esetleg kezd eljárni játszótérre. Ha a 13. kerületben laksz esetleg össze is futhatunk. Nem lesz semmi baj sem meglátod. Az enyém is másfél évig nyűglődött, most kezd helyrerázódni.
Volt annak idején egy olyan jó ötletünk, hogy költözzünk vidékre...hát itt még kirakatok sincsenek. Nagyszülők, barátok messze.
A férjem hétvégén "csak" délig dolgozik. Ha hazaér, akkor pedig egyértelmű, hogy pihenne egy kicsit.
Tisztába vagyok vele, hogy nekem kellene helyre raknoma dolgokat, de nemigazán sikerül.
Az én lányom egy éves múlt, Ő is ilyen. Három hónapig le nem tudtam tenni, olyan nehezen szokott hozzá a külvilághoz, aztán nálunk is az állandó hasfájás, ez eltartott négy és fél hónapig.
Majd ugye a fogzás, ami folyamatos, még csak négy van, azzal folyamatosan szenved, ha front van azért bőg, ha nem tudok vele foglalkozni éppen akkor amikor ő szeretné, akkor persze olyan ordítást rendez, hogy az utcán is hallják, ha fáradt, álmos azért sír. Elaludni nem tud egyedül még mindig én kellek hozzá.
Ehhez jön még az is hogy fél az idegenektől, az új dolgoktól és új helyzetektől, pedig nem neveljük burokban.
Negyed óránál tovább nem játszik el magában, csak ha ott vagyok mellette.
Persze az anyósomnak nem tetszik, hogy a kislány visszahúzódó és nem ugrik mindenki nyakába.
De emellett azért sokat mosolyog, nevetgél, beszél. Biztosan nálatok sem 0-24-ben megy a sírás, persze vannak nagyon nyűgös napok, hetek, de a legfőbb örömforrásunk a gyermekünk.
Kitartást! Néha én is úgy érzem csődöt mondtam anyaként, de ez nem így van nálad sem!
Meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a mi gyerekeink beletartoznak a babáknak abba a 20%-ába, akiket úgy nevez a tudomány hogy Hiperszenzitiv baba. Ez van, ezen nem tudunk változtatni, csak támogatást nyújthatunk nekik.
Tehát nyugi, nem vagy egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!