Normális 10 hónaposan elkezdeni bilire szoktatni a gyereket?
Gyerekfüggő!
NEkem egyik gyerekem 9hós kora óta bilizett, de én sem erőltettem, de nagyon gyorsan ráérzett a dologra, és reggel így indult a nap, meg a délutáni alvás után és este fürdés előtt így fejeztük be, akkor mindig volt a biliben valami- egyébként nem ültetgettem, mert nyilván nem szólt még. 2éves kora után 1-2hónappal lett teljesen szobatiszta és ágytiszta is.
a másik gyerekem meg.... hja... gondoltam így működik minden gyerek, és milyen anya már az, aki nem bilizteti 9hósan a gyerekét.... na őt aztán nem lehetett. Rá sem tudtam volna feszíteni sem- úgy tiltakozott. 3éves!!!! korára lett szoba-ágytiszta, de egyik napról a másikra. Addig pelenkás volt.
A harmadik gyerekem is elmult két éves, és egyátalán nem lehet bilire ültetni. Ez van- most jön majd a nyár, majd akkor hátha sikerül a biliről leszoknia. Nyáron rajta leszek- az biztos. :)
Ugyhogy nem baj, hogyha rá van ültetve a kisgyerek, aki mutat hajlandóságot, azt nyugodtan lehet szoktatni ehhez is. De ha nem akarja csinálni- akkor kár erőltetni.
Nekem is van ismerősöm, akinek már 15hós, vagy kb másfél éves korától szobatiszta a kicsije, bilizés nélkül, de van a másik véglet is- akik csak 3éves korukra lettek azok.
Nem biztos, hogy a bilizésen múlik, de ártani nem árt a babának ha ücsörög a bilin. VAlamelyik gyereket egyátalán nem lehet ráültetni, pl csak a wc szűkítőre.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!