Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A bárányhimlő elleni oltás...

A bárányhimlő elleni oltás beadatását illetően bizonytalan vagyok. Igen vagy nem?

Figyelt kérdés
Kislányom 15 hónapos és lassan el kellene dönteni, h beadassuk e? Elég gyenge az immunrendszere, eddig már 4x volt beteg és mindig 3-4 hét mire meggyógyul. Féltem a szövődményektől, de ha beoltják akkor meg lehet h felnőttként fogja elkapni és még azt is olvastam, hogy azoknál akik be lettek oltatva azoknál könnyen ki jöhet az övsömör. Ki mit gondol ezekről?
2014. márc. 21. 21:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azt hiszem jobban hajlok arra, h megkapja. Remélem jól döntök. Köszönöm a hozzászólásokat.
2014. márc. 24. 09:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Látom nem friss a kérdés de szeretném megosztani Veletek, hogy a védőnőnk egy orvos ismerőse mondatait mesélte el nekem: a bárányhimlő elleni védőoltás nincs teljesen kikísérletezve, nem tudják, meddig ad védettséget és ha valaki felnőtt vagy idős korában kapja el, az nagyobb baj mint gyermekként. Én szigorúan csak a kötelezőket adattam be a gyermekemnek és nincs ebből hátrányunk, ha gyengének látnám az immunrendszerét akkor sem a védőoltást helyezném előtérbe hanem a szervezetének a megerősítését.
2014. ápr. 4. 11:52
 13/14 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos nem tudják meddig ad védettséget, de felnőtt korban is lehet emlékeztetőt adni és ha az ember nem adatja be az sem garancia arra, hogy majd gyerekként elkapja, lehet ugyanúgy felnőttként kapja meg. Illetve ha megkapja az oltást akkor is elkaphatja csak nem viseli meg annyira és nem kell tartani a súlyos szövődményektől és akkor ugyanúgy védett lesz egész életében.
2014. ápr. 5. 12:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Én beadattam. A két oltásos teljesen védetté teszi és amint írták kb. 10 év múlva egy emlékeztetőt kell adatni. Én is kétszer voltam bárányhimlős egyszer 4évesen és utána 14 évesen,na,azt senkinek nem kívánom...
2015. júl. 15. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!