Lehet valami baja a kislányomnak?
Szerintem ne aggódj! Van akinek tényleg 2 cseppet írnak alapból, ez teljesen doki függő. De gondolom még elég nagy a kutacsa és kicsit gyorsítani akarta a d-vitamin dózis emelésével. 1,5 éves volt a lányom, amikor mutattam a védőnőnek, hogy mint ha még lenne kutacsa, mi van ilyenkor, és azt mondta, hogy majd a dokinak mutassam meg és lehet átmenetileg megemeljük a d-vitamin adagját. Aztán kiderült, hogy csak olyan hepehupás a kis buksija, szóval nem kellett...bár hozzáteszem én azóta 2 cseppet adok neki, pont azért, mert sok doki így javasolja és a lányom nagy súlyú és nagyobb is a kortársainál, és az ortopéd orvos azt mondta télen -nyáron kapja, hogy a csontjainak meglegyen a kellő d-vitamin pótlás.
Szóval én nem gondolnám, hogy bármi baja van. Az pedig, hogy keveset hízott, alkati dolog lehet, persze nem árt, ha bevezetitek a húst, ha eddig nem tettétek, és minél változatosabb a táplálkozása...
Egyik barátnőmnek pl 4 hónaposan javasolták a hozzátáplálást, mert az anyatejtől nem hízott, stagnált a súlya. De ettől függetlenül teljesen egészséges, 2 éves nagylány azóta :) De azóta is vékony testalkatú, kis csöpp lány...hozzáteszem, mint az anyja :)
Az én fiamnak is nagy kutacsa volt, de csak 1 cseppet mondtak, de hallottam már én is, hogy 2 cseppet is szoktak javasolni, biztos orvos függő. Nem lesz baja attól. Sokkal nagyobb baj, ha kicsi a kutacs, mert az agy növekedésével nem tud tágulni a koponya. Vagy lehet nem elég szakszerűen fogalmaztam, de a nagy kutacs szerintem nem hátrány, max később nő be, akár 1,5 éves kor után.
A húst lehet azért javasolja, mert van benne vas, fehérje, szóval valami miatt ami abban jobban van és több vagy jobban felszívódik. De amúgyis lehet elérkezett az idő a húshoz, nem írtad mennyi idős a gyerkőc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!