Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagynak számit a babám?

Nagynak számit a babám?

Figyelt kérdés

Március 30-án lesz 5 hónapos kislány.

4 hónaposan 65 cm és 7800 gramm volt.

3 kg-al született és 50 cm-el.

2014. márc. 11. 11:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem pici, az átlagos babák fél éves korukra duplázzák és egy éves korukra triplázzák a súlyukat. Az én fiam 3100 grammal született, 4 hósan 6400 gramm volt és 65 cm, azt mondták, hogy a minimum súly felett van 1 kg-val így is. De ha nagy is, mit számít, majd ha mozog, akkor lelassul a növése.
2014. márc. 11. 11:03
 2/11 anonim ***** válasza:
14%

Hú, szerintem igen, rettentő nagy.

Legalábbis a lányomhoz képest. Ő is kereken 3 kilóval született és 52 centivel, 6 hónaposan duplázta a súlyát, 65 centi volt.

Végig csak anyatejes volt, lehet, hogy ennek köszönhető, hiszen azzal nem lehet elhizlalni a csecsemőket.

2014. márc. 11. 11:05
 3/11 anonim ***** válasza:
2-es válaszoló, azért ezzel nem értek egyet. Én mostanában több "kövér" kisbabát látok, aki anyatejes mint aki tápszeres. De lehet, hogy az én környezetemben ilyen furcsák csak a babák.
2014. márc. 11. 11:11
 4/11 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Elnézést, lehet, hogy rosszul fogalmaztam :)

Szóval nem lekövérezni akartam a kérdező kislányát, hiszen ebben a korban nem is lehet ilyenről beszélni.

Csak gondolom a tápszer kalóriadúsabb, bár ez csak feltételezés.

Amúgy átlaghoz képest tényleg nagy, de ez nem jelent semmit, majd lemozogja idővel.

2014. márc. 11. 11:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez aranyos. Az én kisfiam is ennyi, most 4 hónapos és 7.8kg. Kizárólag anyatejen él, születése óta. Ezek szerint az is "hízlalhat" ennyire (úgy is, hogy én évek óta nem eszem fehér lisztet, finomított szénhidrátokat cukrot, csak szárnyast eszem, semmi zsírosat, stb.) :) Nem pici baba, de nem is kövér. Egészséges, kerek. :)
2014. márc. 11. 11:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok.

Szerintem nem kövér. Hosszban nem lehet hizni :)

2014. márc. 11. 11:45
 7/11 anonim ***** válasza:
3100 gr-al és 50 cm-el született a lányunk, 4 hónaposan 63 cm és 5840 gr volt.*-
2014. márc. 11. 11:59
 8/11 anonim ***** válasza:
a súlya is jól gyarapodik és hosszra is többet nő az átlagnál, de nem értem, miért számít ez?! egy kisbabával kapcsolatban nem kell azon gondolkodni, h nagynak számít-e... ha baj van, úgyis szól a gyerekorvos és a védőnő. de ők pl tudják, h minden gyerek más ütemben nő, így ezen csak az anyukák pörögnek, a szakmeberek nagyon ritkán
2014. márc. 11. 12:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most kicsit több a súlya az átlagnál a kislányodnak, de később majd leáll a nagy súlygyarapodás.

Nekem 3050grammal született a fiam és 49cm-vel, ő 6400gramm és 65cm volt 4hónaposan, 5hósan 6900gramm és ekkor állt le a fokozottabb gyarapodás. 6hósan 7050gramm volt, 9hósan 8020gramm és 12hósan 8700gramm. Egy éves korára 76cm lett.

:)

Ő csak tápszeres volt 4hós koráig.

2014. márc. 11. 14:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj rajta, majd lemozogja, az a lényeg hogy ő jól érezze magát :)

Az én kislányom kereken 7 kiló volt 4 hónaposan és csak 61 cm igaz ő 3850 grammal született, nekem is szokták mondani hogy milyen kis dundika, de csak azt szoktam mondani, hogy azért mert jól érzi magát, és van étvágya.

Ő elég nyugis úgy hogy nem sokat mozog :)

Most kezd inkább jobban mozogni.

Most 5 hónapos, de már látszik hogy kevesebbet hízott(Holnap megyünk tanácssadásra.

Most inkább nőt.

Ne aggódj ezen, a lényeg hogy jól érzi magát.

2014. márc. 12. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!