Mennyi időt töltötök pár hetes, hónapos babátokkal?
Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi, hogy mennyit van veletek, kézben illetve a kiságyban az ébren töltött idő arányában. Az én babám 6 hetes, és nagyon jól el van a kiságyában, igyekszem minnél többet foglalkozni vele természetesen, de nem tudom elég-e. Amikor fent van dajkálom, beszélek hozzá, énekelek neki stb., de van, hogy beteszem a kiságyba, és ott el van simán egy-két órát is, mindenféle nyüglődés nélkül. Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom mire is vagyok kiváncsi, kicsit fáradt vagyok már...
Szerintem jól csinálod, mert ha az alaptermészete is ilyen, akkor foglalkozva is van vele, de később egyedül is el tudja foglalni magát.
Hasonlóan neveltek engem is, akár 2-3 órát is eljátszottam magamban és emellett tartalmas, szép gyerekkorom volt. A szüleim meg nem amortizálódtak le attól, hogy napi 24 órában velem kellett volna foglalkozni.
2014. márc. 8. 21:36
2/25 anonim válasza:
Nálam úgy van,hogy a délelőtt a hsázimunkájé. Addig kiságyban van a fiam. De ránézek beszélek hozzá és a nagy lányomhoz. Délután 3tól kint van az ágyából játszunk most már ébren van és mire a tesóját lefürdetem addig kiságyban van.este fél nyolc nyolckor szokott lefeküdni. 7 hónapos a fiam.
2014. márc. 8. 21:37
3/25 A kérdező kommentje:
Nagyjából nálam is az alapelv. Szetetném, ha egyedül is ellene, egyedül tudjon elaludni stb. Azt nem tudom, hogy nem kevés-e ez neki, hiszen olyan pici még, viszont azt se, szeretném, ha állandóan "szórakoztatni" kéne.
2014. márc. 8. 21:42
4/25 anonim válasza:
2. válaszoló, jól értem, a 7 hónaposod délután 3-ig a kiságyban van?
azért ez durva. mert egy 6 hetesnél oké, de egy 7 hónaposnak az ébrenléti időben másznia kéne körben a lakásban...
apuka nem szólt még, hogy ez nem normális?
2014. márc. 8. 23:07
5/25 anonim válasza:
Hu 2-es ez nagyon durva! Szegény gyerek, de legalább a ház rendben van és az a lényeg ugye?
2014. márc. 8. 23:43
6/25 Babeli Zurzavar válasza:
nem is ertem nemelyikotoket... 6 honapos a lanyom, 23 hos a fiam. a lanyom 5 hetes kora ota gyakorlatilag ott van ahol mi, vagy meg korabban pihenoszekben, Adamo hintaban, vagy jatszoszonyegen (az egesz lakas egy oriasi jatszoszonyeg:-)) ma fel eves es mar kuszik... felfedez, megkostol, megnez mindent, es emiatt nem kell egesz nap szorakoztatnom, ha elfaradt akkor megy a kisagyaba, es lehetoleg abba csak este, a napkozbeni alvast igyekszem inabb a babakocsiban vagy az Adamoban intezni! kerlek, engedjetek ki a babaitokat!!! tapasztaljanak sokat!!! ja es este egyedul alszik a pici, napkozben hangja sincs, mast se hallok, csak hogy ezt zorget, azt utoget es veg nelkul nevet!:-)
2014. márc. 9. 06:40
7/25 anonim válasza:
Figyi, ehhez felesleges "alapelvet" gyártani. Ha jól elvan egyedül, akkor hagyd, ha pedig hiányol, vedd ki. Nagyon változó, ki mennyi ingert igényel, nekem a fiam az elején szinte egész nap, amikor nem aludt, kézben volt, a lányomnál vettem hordozókendőt, abban is sokat volt, de a nappaliba felállított járókában is szeretett lenni.
Örülj neki, hogy nyugis, ne legyen lelkifurdalásod, de ha ez esetleg változik (ilyen kicsinél ez azért benne van a pakliban), akkor sem dől össze a világ.
2014. márc. 9. 07:04
8/25 anonim válasza:
A kislanyom 6 hetes es akkor van a kezemben amikor neki szuksege van ram. Igyekszem gyorsan intezni a hazimunkat reggel es a nap tobbi reszeben kerul sor pl. a furdes, jatszas, babusgatasra. Imadok foglalkozni vele!!!!!!de nem akarom azt se, hogy allandoan az olomben legyen. A babak kell, hogy megtanuljak felfedezni a korulottuk levo vilagot. Szerintem jol csinalod.
2014. márc. 9. 09:49
9/25 anonim válasza:
Soha nem hagytam a kiságyban. Kivéve reggel, ha elvolt, de eszembe nem jutott alváson kívül betenni, mindig odatettem szőnyegre és pokrócra ahol éppen voltam, járókánk sem volt. Délután/estefelé elvitte a férjem sétálni, addig összepakoltam, takarítottam. Kaját rendeltem jó 1 éves koráig. Nekem ez mindig fura volt, a gyerek nem egy cserepes virág, még akkor sem, ha elvan....kénytelen. Nem érheti túl sok inger így.
2014. márc. 9. 10:12
10/25 anonim válasza:
És délelőtt mindig sétálunk, heti 1x Kerekítő és 1x babaúszás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!