Kisbabám 7 hónapos. Eddig a hátán és az oldalán szeretett aludni. Pár napja napközben hasra tettem le aludni, úgy tovább aludt mint a hátán és az oldalán. Tegnap éjjel 3kor felébredtem, megnéztem a picit, és láttam hogy a hasán alszik, átfordult valamikor éjjel. Ez még eddig nem is lenne gond. Viszont nappal is észrevettem már, meg tegnap éjjel is, hogy mocorog, forgolódik, és sokszor az a mocorgás vége, hogy a fejét lefelé tartja, és a két szemét a kezére teszi. Nem tudom ez így mennyire érthető. A két kezét maga alá húzza, és a fejét ráteszi a kezeire, a szeme van a kezein. Mint mikor bújócskánál a hunyó számol, kb olyan pózban.
Nem fulladás veszélyes ez így? Hagyhatom olyan pózban is hason aludni, vagy inkább forgassam el ilyenkor az oldalára? Bár nem állhatok mellette egész éjjel azt lesve mikor fordul el úgy.
Nyugodtan hagyd. Ő már nem pici, ha nem kap levegőt, el fogja fordítani a fejét.
2014. márc. 7. 17:36
2/11 A kérdező kommentje:
Szeret így feküdni mert sokszor csinálja. Az orra annyira van ilyenkor a matractól, amennyire a keze kitartja. Tehát van az orra alatt 1-2 cm, dehát az csak nem olyan, mint mikor a hátán aludt.
2014. márc. 7. 17:40
3/11 lyna82 válasza:
Szia az enyém újszülött korától kezdve hason szeret aludni,most 3,5 hónapos.Nyugodtan hagyhatod hason,legfeljebb ha elalszik úgy ahogy írod,óvatosan fordísd oldalra a fejét.Ne aggódj nem fog megfulladni! :-)
2014. márc. 7. 17:51
4/11 anonim válasza:
Az enyém is 7 hónapos, két napja nálunk is a hason alvás megy, csak ő nem rakja a feje alá a kezét. Egyébként nekem is feláll még a szőr is a hátamon ettől mert féltem, de van légzésfigyelő meg hát nagylány már szóval én hagyom neki.
2014. márc. 7. 18:00
5/11 A kérdező kommentje:
Azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy megpróbálom elfordítani a fejét oldalra. Dehát érzi hogy piszkálom, és mocorogni kezd, a végén meg ugyanúgy visszarakja. Nekünk nincs légzésfigyelőnk, akkor bízzak benne hogy már nagy és elfordul, nem fog megfulladni? Jaj, még leírni is rossz, kirázott a hideg.
2014. márc. 7. 18:08
6/11 anonim válasza:
4-es vagyok. Nem szabad ráparázni erre, nagyon kevés esély van rá, hogy így megfulladjon, sőt a csecsemőhalál nem csak hason történhet, na meg már túl vannak a kritikus életkoron is. Tudom én is egyébként minden neszre felébredek a mai napig éjjel, hogy nem-e a légzésfigyelő csippant, párom szerint ez már beteges ő már ki is szedte volna alóla. Egyébként neki lehet igaza túlparázzuk a dolgot. Szóval nyugi, ha neki így esik jól hagy aludjon, én is hason alszok mindig mégsem fulladok meg :)
2014. márc. 7. 18:13
7/11 anonim válasza:
mind a két gyerek imád hason aludni
első perctől úgy szerették
jelentem még élnek :-)
és ennek már 9 és 12 éve
2014. márc. 7. 18:49
8/11 anonim válasza:
Az enyém születése óta úgy aludt,semmi baja.
2014. márc. 7. 19:26
9/11 anonim válasza:
Egy pár napos baba is elfordítja a fejét,nekünk sem volt légzésfigyelőnk,figyelj nem béna,vagy idióta egy kisbaba csak kicsi,hidd el nekem ösztönösen tudja,hogyan jó neki és nagyon értelmes,tudja,hogy így nem fullad meg.
2014. márc. 7. 19:30
10/11 anonim válasza:
nekem a kórházban is hason aludt csak el és ott csinálta azt amit a tiéd most és semmi baj nem lett. 11hónapos lesz 19-én :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!