Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én vagyok csak ennyire béna,...

Én vagyok csak ennyire béna, vagy másnál is előfordult hasonló?

Figyelt kérdés
10 hónapos a kisfiam,de alig eszik bármi mást anyatejen kívűl.Szóval egész nap szopik,nincs kiváltva egy étkezés sem. Nem is nyitja ki a száját,fejét is elfordítja. Tegnap kérdeztem a gyerekorvost,azt mondta,ne adjak cicit,majd eszik,ha éhes lesz. Ilyen drasztikusan sem akarom csinálni. Mit tegyek?
2014. márc. 5. 16:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
Lehet, hogy semmit nem ér az ötletem, de amikor te/ti esztek ő mit csinál? Csak mert az én babám konkrétan kinézi a szánkból az ételt. Szóval szerintem csak ültesd be a kis székébe az asztalhoz és egyetek a pároddal, néha kínáld meg, ha kér kér, ha nem nem, ne idegeskedj miatta... szerintem egy idő után csak kíváncsi lesz, hogy milyen is az a cucc, ha ti ilyen jóízűen esztek.
2014. márc. 5. 16:38
 12/20 Gabi86 ***** válasza:
81%
Én is most akartam kiírni ezt a kérdés.nálunk csak 2 hónapja van ez.4 hós korába kezdtem hozzátáplálni(szorulásos volt és a védőnő tanácsolta).napi 7x evett 4x cici 3x meg a korának megfelelő ételt meg még kunyizott tőlünk ezt azt(persze ez már ilyen 6-7 hós korába).úgyhogy kedves 3 nem biztos hogy igaz amit írtál.nálunk valahol el "romlott" ez az egész mondjuk a lányom azért eszik,de nem annyit amennyit neki kellene.inkább cicizik.nekem is ezt javasolta a védőnő mert hogy biztos sztrájkol mert (8hósan)szoktak ilyet csinálni a babák.én egy napig csináltam és feladtam mert nagyon nyűgös volt.szerintem is csak kínálgasd és gyszer csak elfogadja.nekem van egy ismerősöm,akinek a fia 3 éves koráig szinte csak anyatejen élt.eszegetett mást is,de nem volt nagy mennyiség.meg olvastam olyanról is akinek emiatt vashiányos lett a gyereke.hát én nem tudom,de az biztos én nem fogom erőltetni,mert az én lányom már bizonyította hogy amit egyszer nem akar azt nem fogja csinálni.mit adsz neki?mióta csinálja ezt?
2014. márc. 5. 17:35
 13/20 Gabi86 ***** válasza:
9 hós a lányom utolsó voltam
2014. márc. 5. 18:07
 14/20 anonim ***** válasza:
45%

Nem vagy béna!

De el kell krzdenetek a hozzátáplálást, mert az anyatej már ennyi idős korban sajnos kevés.

Én is jártam a babammal hasonló cipőben. Egyre többet fogadott el, de csak szépen lassan, nem kapkodta el. Volt, hogy hagytunk bizony ki napokat, mert belefaradtam a kudarcba, h nem fogadta el, amit foztem.

Aztán újrakezdtük.

Én úgy csináltam, h először volt a főzelék, aztán a tápszer. Amikor mondjuk az adag felét megette, utána nem.kapott már tápszert. Volt visszaesés is természetesen, de olyan 11 hónapos korára valtottuk ki a középső étkezéseket. 5 hónapos korában kezdtük, szóval láthatod, h nem ment gyorsan. De a lényeg a próbálkozás. Több íz, állag, kanál, stb.

Sok sikert!

2014. márc. 5. 18:55
 15/20 anonim ***** válasza:
15%
hú idetévedt valami szoptatásmániás anyucika aki jól lehúzta azt aki normális ételt is adott a gyerekének..húú mekkora bűn tényleg
2014. márc. 5. 18:56
 16/20 A kérdező kommentje:
Hú! Nem is számítottam rá,hogy ennyien válaszolnak majd,arra meg végképp nem,hogy akár veszekedés is lehet ebből. Köszönöm az eddigi válaszokat! Akkor most kicsit részletekbe bocsátkozom: 6 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni,mindent papírforma szerint,akkor már volt 2 foga is. Nem volt semmi gond a kanalazással,szépen el is fogadott mindent,lassan haladtunk,az ebédet ki is tudtam váltani,lassan bevezettem a tejtermékekek,lisztet,stb. Mindent,ahogy le volt írva. Aztán a 8. hónapban egyszercsak megváltozott minden. Egyre kevesebbet fogadott el,amibe darabkák voltak öklendezni kezdett tőle,holott addig szépen ette,stb. Almát már nem eszi meg,banánt én nem adok szívesen,mert szorulást okoz neki,ha meg keverem,akkor nem eszi meg. Próbáltam mindent: főztem,vettem bébiételt rengeteget,reszelek,turmixolok,darabolok,fűszerezek,nem fűszerezek,habarok,nem habarok,szóval sorolhatnám,mi mindent kipróbáltam már. Vannak jobb napok,amikor megeszik egy adag bébiételt,de legkésőbb egy óra múlva akkor is cicit kér. El sem alszik anélkül nappal sem. Inni csak vizet fogad el,azzal nincs gond,szépen iszik csőrös pohárból egyedül is. Mit írjak még? Nem vagyok türelmetlen,napi 3-szor próbálok szilárd ételt adni. Tízóraira,ebédre,uzsira. El vagyok keseredve. Többet nem is nagyon tudok hozzáfűzni.
2014. márc. 5. 20:26
 17/20 anonim ***** válasza:
71%

Egyáltalán nem vagy lemaradva. Az a gyerekorvos nem ért a tápláláshoz. Amikor a kicsinek lesz rá igénye enni fog mást is. Időnként kínáld meg de ne görcsölj rá. Az anyatej a legjobb táplálék amit kaphat.

Próbálkozhatsz darabos ételekkel, amit a kezébe foghat, hátha az jobban tetszik neki.

2014. márc. 5. 20:48
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
kislányom 10,5hónapos van mikor ő se akarja el fogadni kanálból az ételt akkor próbálok olyat csinálni neki amit tányéról könnyedén el tud venni és ő maga teszi a szájába. nagyon szeret így étkezni.
2014. márc. 5. 21:11
 19/20 Gabi86 ***** válasza:
A lányom is inkább azokat a kajákat eszi meg amit meg tud enni.ma pl spenótot csináltam(azt eszi amit mi)és csak krumplit meg tojást evett.de nem olyan sokat(mondjuk most náthás és nem is evett sok mindent).15 ezt most a lepontozásra írtad?szerintem mindenki maga tudja mi a legjobb a gyerekének.
2014. márc. 5. 22:22
 20/20 Gabi86 ***** válasza:
azt akartam írni hogy amit meg tud fogni
2014. márc. 5. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!