Én vagyok csak ennyire béna, vagy másnál is előfordult hasonló?
Nem vagy béna, csak ahelyett, hogy szépen nekiálltál volna kanálhoz szoktatni a fiadat, inkább letetted a kanalat és megszoptattad.
A hozzátáplálást nem úgy kell elképzelni, hogy hú, akkor most 4 vagy 6 hónapos a gyerek, csinálunk neki valami kaját, aztán fogjuk a kanalat, a gyerek meg szépen megeszi. Nem, hanem csinálunk valamit, ami a korának megfelelő dolgokból áll össze és kóstoltatunk. Szoktatjuk minden nap az új ízekhez és magához a kanállal történő evéshez. És ahogy szépen be van neki vezetve, akkor szépen hozzá fog szokni ezekhez a dolgokhoz.
Szóval kezd el neki a hozzátáplálást. Először adj neki 1-2 kanállal, majd pedig adj neki anyatejet, aztán később megint 1-2 kanállal, aztán pár nap után már belejön, tudni fogja, hogy mire való a kanál, mit kell vele enni és utána szépen fokozatosan, majd bekanalaz annyit egyszerre, hogy azzal ki lesz váltva 1 étkezés.
Kevés az info, hogy segítsünk.
Mikor kezdted a hozzátáplálást? Én olyan 6 hónapos kora körül, és bizony jó időbe került, mire mentem az "egésszel" valamire, volt, hogy teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz, biztosan én csinálom rosszul (1. gyerek), volt, hogy rettenetes ideges voltam, mikor napról napra csak annyit tudtam elérni, hogy 1-2 kanál valami lemenjen......
Igen, van olyan gyerek, aki nehezen fogadja el az ételt, eleve az újdonságokat, de ne ess kétségbe, nem fog örökké tejet enni :-).
Írj a szokásaitokról valamit, mikor kezdted, mi mindennel próbálkozol...
"Mas gyereke sem eszik meg ennyi idosen tobbet csak nem valljak be mert felnek hogy ki mit gondol! "
Biztos az én gyerekem a csodagyerek, de ő 4-5 hónaposan már 1 teljes étkezést kanállal kapott. Sőt, ő 7 hónapos koráig fogadta csak el a tápszert, onnantól fogva a tápszeres étkezései tejpépes étkezésekre voltak kiváltva, tehát az én fiam konkrétan 7 hónapos korától fogva minden ételt kanállal evett. És mellé kapta a több folyadékot.
Szóval ne állíts már olyat, ami nem igaz. Rengeteg hasonló korú gyerekes rokonunk van, illetve ismerősök, és 10 hónapos korukban simán 1, de a legtöbb már 2 tápszeres étkezést kiváltott.
Nekem 3 gyerekem van. Már 4 hónaposan kaptak gyümölcsöt keksszel,kanállal, majd fokozatosan váltottuk ki a többi étkezést.
6 hónaposan már puha darabos ételeket is elmajszoltak.. 10 hónaposan már majdnem mindig azt ették, amit a család.
Csak akkor lesz rossz evő egy gyerek, ha nem kapnak időben rendes, koruknak megfelelő ételeket.
Most már csak drasztikusan és nehezen fogod hozzászoktatni az ételekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!