Van itt olyan anyuka, akit nem viseltek/viselnek meg az éjszakai kelések, ha baba felébred, vagy felsír 2x-5x is? Aki pozitívan áll hozzá és azt gondolja, ez ezzel jár?
tudtok ilyenkor is másnap boldognak lenni és vidámnak, örülni a babának és ilyenek?
én tudok, de a szomszédom folyton azzal versenyzik velem, hogy melyikünkn babája kel éjszaka kevesebbszer, és hogy mikor tud engem jól lesajnálni, amiatt, hogy kellnem kell.
Nem akarom, hogy bekebelezzen az ő negatív hozzáállása.
És hogy ha két éjszaka 2x kelni kell a gyerekhez, vagy csupán csak felsír, máris mondja, hogy ha tudta volna, ő sosem szült volna....
Szerintem a hozzáálláson kívül az adott ember energiaszintje, alvási szokásai is befolyásolják. Aki ébredés után nehezen tér magához, azt jobban megviseli. Aki azonnal képben van,illetve könnyen visszaalszik, azt kevésbé.
A szomszédodnál valószínűbb, hogy semmilyen pozitív visszajelzést nem kap a környzetetétől és inkább ezt próbálja ilyen béna módon kicsikarni - "figyeljetek rám, értékeljétek az erőfeszítésemet".
De ez elsősorban nem a te feladatod lenne, hanem a párjáé.
Nagyon nem mindegy, hogy mennyire nehéz visszaaludni, amúgy meddig alszik és hogy nap közben tudsz e vele pihenni.
Mikor a babám 4szer kelt éjjel és reggel ha mellé feküdtem még aludt 8-f9ig, akkor az égegyadta világon semmi problémám nem volt... persze jobb lett volna átaludni az éjszakákat, de nem éreztem nappal rosszul magam, vagy ilyesmi...
Mostanság nagyon gyakran kel és sajna hozzászokott, hogy az első pár kelés után magamhoz veszem.
Igaziból én így is tök jól elvagyok, ami miatt nem felhőtlen a "boldogságom" az csak annyi, hogy nagyon aggódom, hogy "elrontottam" és nagyon nehéz lesz leszoktatni erről az együtt alvásról...
Ha ez nem zavarna nagyon, akkor én tök jól ellenék így is.
Egy par nap utan megszoktam. Felkekeltem etettem\vigasztaltam aztan aludtam ujra. Nem voltam faradt napkozben, de ennek semmi koze nem volt a pozitiv gondolkodashoz.
A szomszedoddal meg ne torodj.
Szia. Én az első 2-3 hónapban nagyon ki voltam, fáradt, álmos egész nap, aztán meg már észre se vettem, úgy tűnik hozzászoktam. De nem úgy kell elképzelni, hogy 2x-5x kelt fel, hanem 15-20x, volt, hogy többször is - és hát 14 hónapos koráig (hasfájásból adódóan). Szépen megcsináltam mindent itthon, elvégeztem a dolgom, és figyeltem arra is, hogy elég időm jusson a fiamra (séta, játék stb.).
Az szuper, hogy vidáman, pozitívan kezeled a helyzetet!:) Lesz ez jobb is.
Az ilyen szomszédokat én lesz**om módban kezelem. A helyedben meg egy idő után azt mondanám neki: "Kééépzeld, napok óta átalussza az éjszakát és szerintem már így is marad."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!