Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet sterilizálni a...

Hogyan lehet sterilizálni a botmixert? Gondolom kifőzni nem lehet, Domestost meg nem szívesen használnék. Van valami jó ötletetek?

Figyelt kérdés
2009. dec. 12. 17:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Felteszel vizet forrásig, kitöltöd egy bögrébe aztán átpörgeted benne a mixert.
2009. dec. 12. 17:26
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Minek akarod sterilizálni? Nem kell a gyereket a széltől is óvni, így nem lesz semmi immunrendszere. De ha mindenképp akarod, akkor áztasd be a Chicci fertőtlenítő löttybe.
2009. dec. 12. 17:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Lehet venni sterilizáló folyadékot. Vagy:

Először lúgos, aztán citromsavas vízben elmosogatod (kesztyűben, mert a lúg szétmarja a kezed)

Ha ezekhez nem tudsz hozzájutni, akkor tömény ecetes vízben.

2009. dec. 12. 17:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Forrásban lévő vízbe állítsd bele a keverőszárat,a kemény műanyag bírja,de ne sokáig!Gondolom első gyerek.Tudod a kutya sztóri! Első gyereknél még a cumit kifőztük!Egyszer ott felejtettük,olyan lett a konyha mint egy vulkanizálómühely,a víz elfőtt,a cumi eltünt,a plafonról fekete pernye lógott!A második gyereknél már csak forróvízzel leöblítettük.

A mondás egyébként:

Első gyereknél még kifőzöd a cumit!

A másodiknál már csak lemosod!

A harmadiknál már a kutyát küldöd,hogy hozza vissza!

Nincs harmadik gyerekünk,se kutyánk!

2009. dec. 12. 17:32
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

hát azért a cumit szerintem akárhányadik gyereknél ki kellene főzni rendszeresen....

az előttem lévőnek szól.

2009. dec. 12. 18:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Úgy tudom amíg nincs fél éves addig minden dolgot,amiből eszik, vagy amivel az étel készül sterilizálni kell. Nem akarom burokban nevelni, sőt nagynehezen leszoktam a mindennapos Domestosos felmosásról is, mert egy kis kosz kell.Azért első használat előtt, meg ha valami olyant turmixolok vele ami után nem szívesen teszem bele az ételébe akkor lefertőtleníteném. Egyébként még csak 3 hét múlva jesz aktuális. Köszönöm a válaszokat, az eceteset fogom kipróbálni, aztán öblítésként forróvíz.
2009. dec. 12. 19:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Hat hétig kell sterilizálni utána szerintem elegendő a sima mosogatás. Én úgy tudom.
2009. dec. 12. 19:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja és tény, hogy régen a NDK ban nem ismerték az allergiát, mióta fertőtlenítenek azóta sok az allergiás náluk. Kell a kosz, nem tudom évi hány kiló kell. A második nem is cumizik, hanem az ujját szopja, azt hogy főzzem ki, még a fertőtlenítés sem egyszerű, mert hozzányúl valamihez mire odakapnék már a szájában van.
2009. dec. 12. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is felesleges a sterilizálás. Csak az első gyerekesek aggódják túl egy kicsit. Ezt nem bántásként írtam. De ha mindenképp ezt akarod én is az ecetes vizet ajánlom. Mert a hőtől sokkal hamarabb tönkre megy benne a tömítőgyűrű.
2009. dec. 12. 20:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiamnak kb. az első 5-6 hétben sterilizáltam a cumiját, azóta csak lemosom, ha leesik (itthon). Persze ha máshol esik le, pl. közértben vagy kórházban, akkor sterilizálom, mielőtt megkapja.

Első baba, 5 hónapos.

2009. dec. 12. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!