Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi az idealis szobahomerse...

Mennyi az idealis szobahomerseklet egy ujszulottnek? 19-20 fok allando homerseklet keves? (szerintem igen)

Figyelt kérdés

2014. márc. 2. 09:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
66%

Sziasztok!

Az újszülött gyereknek szeri temis kevés a 18 fok, de később, pár hónapos korától, mikor már éjjel nem kell tisztába tenni a 19 fok bővenn elég.

Nappal pedig 20-21 fok. Megfigyeltem a saját lányomon, hogy sokkal jobbat alszik a hűvösebb szobában! Ja és nekem lenne pénzem jobban felfűteni :-)

Nem volt beteg csak 2 ster akkor is vírus volt nem megfázás.

20 hónapos :-)

Ez az én véleményem.

Szép napot mindenkinek! :-)

2014. márc. 5. 13:19
 22/25 anonim ***** válasza:
22-23 nappal, annál melegebb tényleg egészségtelen. éjjel 20 van nálunk, ami kb ideális, bár nekünk a fűtési rendszer nem túl kedvező egy baba számára, mert nem igazán lehet egyenletes hőmérsékletet tartani, így néha egy 1-2 fokkal feljebb és lejjebb is lehet, ami már nem olyan kedvező sajnos. de a 22-23 körüli nappali és a 20 körüli éjjeli lenne az ideális.
2014. márc. 5. 13:34
 23/25 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam éjjel kb. 20 fokban alszik, nap közben sincs 21-22 foknál több sohasem. Ha mégis, akkor nyűgös. Pedig csak egy vékony body és rugdalózó van rajta, de néha még a rugdalózót így is le kell vennem róla. Babakocsiban is alig tudok rá ruhát adni, hamar melege van. Rám ütött, én sem fázok sohasem, télen sem hordok kabátot, sőt amíg nem született meg a fiúnk, addig még télen is nyitott ablaknál aludtunk a férjemmel, ő sem fázik. Szerintem az ideális hőmérséklet sokban függ a babától is, minden baba más közegben érzi jól magát, ahogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák.
2014. márc. 12. 22:40
 24/25 anonim ***** válasza:
33%

"Az ideális hőmérséklet 18-20 Celsius-fok között van. Ha a baba náthás vagy köhög, különösen, ha asztmatikus a köhögése, még ennél is hidegebb szobában alszik a legjobban. Ha két-három réteg hálóruhát adunk rá, nem fog fázni. A hűvös, párás levegő enyhíti leghatásosabban a nehézlégzést, csökkenti a nyálkahártyák duzzadtságát."

"A szoba hőmérséklete 21 C fok körül optimális, ill. éjszakára 19 -20 C fok. Magasabb hőmérséklet kedvez a kórokozók terjedésének."

2014. márc. 13. 11:29
 25/25 anonim ***** válasza:
20-22C° az ideális hőmérséklet mind szakkönyvek, mind védőnők, mind gyermekorvosok szerint.
2014. márc. 13. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!