Mennyi az idealis szobahomerseklet egy ujszulottnek? 19-20 fok allando homerseklet keves? (szerintem igen)
Nem kevés, nekünk pont ennyi volt a szobában mikor tavaly télen született a lányom.
Idén télen már csak 18 fokot tartottam, nem lett volna pénz melegebbre, a lakás többi részében ennyi se volt.
Soha nem volt beteg, pedig pont ősszel kezdett mászni, télen már az egész lakást bejárta.
Persze figyelni kell az öltözékére.
Amúgy a 18 fokos szoba alvás szempontjából is ideális, a hirtelen csecsemőhalálra is kisebb a kockázat.
Csak azok mondják, hogy 24-25 fok kell egy csecsemőnek, akik panelban élnek és maguk is ehhez vannak szokva.
Én pl. megőrülnék ilyen hőségben, aludni se lehet már olyan jól :)
Ha megnézitek, sok más országban szerencsére nem is divat így felforralni szegény babákat.
Éltem Angliában, ott a 18 fokos szoba a normális újszülötteknél is, de ahogy hallom, pl. Németországban is ez a szokás.
Tehát a 19, pláne 20 fok bőven elég, ne aggódj.
Sokkal egészségesebb nektek is ez a hő, mint a nagy meleg.
Egészségtelen???
Azt a dokit rögtön váltanám le aki ekkora baromságot mond.
Koszi az eddigi valaszokat.:)
Meg egy kerdes: aki telen 19-20 fokhoz szoktatja a babajat, az nyaron mit csinal, amikor ejszaka nyitott ablaknal is 25-26 foknal nem hul lejebb a szoba? Mert, ha jol tudom a klima sem egeszseges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!