Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha minden feltetel adott,...

Ha minden feltetel adott, szerinted mennyi ideig ideális szoptatni a babát?

Figyelt kérdés
2014. márc. 2. 07:19
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
A kizárólagos szoptatas hat hónapos korig ajanlott. Utana csak rajtatok múlik. Amig mindkettotoknek -anyának es a babanak- is megfelel. Nálunk ez harom ev volt, ismerettsegi körben nagy volt a szórás hat honap es harom ev között minden előfordult.
2014. márc. 2. 07:28
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez teljesen anya-gyerek függő. Amíg mindketten szeretnétek.

Az én fiam másfél évesen hagyta abba, teljesen fokozatosan havonta elhagyva egy-egy alkalmat magától. Nekem ez ideális volt lelkileg (nem kellett sem lebeszélnem, sem ő "nem hagyott ott") és testileg is (nem kellett fejnem vagy elapasztanom).

2014. márc. 2. 07:45
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Az alapján,hogy mi mennyit szenvedtünk a fiammal,és hogy megutáltam max 6 hónapos korig szoptatnék,de szerintem 6-12 hónapos korig ideális szoptatni max.
2014. márc. 2. 07:50
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
1 éves korig!
2014. márc. 2. 07:59
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
A fiam 14-15 hónapos volt, amikor abbahagytuk. Közös döntés volt. :) Én tökéletesen elégedett vagyok. :) Minden tervem -vágyam-álmom teljesült vele szoptatás terén. :) Szerintem nehéz megszabni egy ideális kort.
2014. márc. 2. 08:04
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk a kistesó érkezése miatt 15 hónapos korig szoptattam a kisfiamat, magától hagyta el, de a terhesség biztos, hogy szerepet játszott benne. Egyébként szerintem ez teljesen gyerekfüggő. A második babánknál, mivel remélhetőleg nem lesz következő terhesség egy ideig, ezt rá fogom bízni megint. Kizárólagos szoptatás szerintem 6 hós korig megfelelő.
2014. márc. 2. 11:09
 7/7 anonim ***** válasza:

20 hónapos a fiam még szoptatom, reggel-délben és este. 6 hónapig illetve 7,5 hónapig csak anyatejes volt, esze ágában nem volt elfogadni mást :)

Azóta kiderült, hogy tejfehérje érzékeny így mindketten diétán vagyunk. Amíg nem iszik nagyobb mennyiségű rizstejet, nem választom el, illetve rábízom. Nem szeretném sem tej sem szója alapú tápszerrel tömni, ha van tejem.

2014. márc. 2. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!