Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg feljelenthet a gyámügy...

Tényleg feljelenthet a gyámügynél a védőnő ha nem engedem be a lakásba?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy amióta megszületett a kislányom (5 hónapos) rendszeresen kijár a védőnő látogatni, de soha nem jelzi előre, mindig váratlanul és "rosszkor" jön. Két hetente mindig, de volt már olyan is, hogy heti kétszer. Szoptatás közben is, volt, hogy wc-ről is keltem már fel miatta, hajmosás közben és két szoptatás között, amikor a kicsi alszik én is néha ledőlök aludni, na tuti akkor csönget. Már többször kértem, hogy legyen kedves előtte rám szólni, de nem hajlandó. A gyerekből sem sokat lát, mert alszik a legtöbbször amikor itt van. A férjem két hétre Lengyelországba utazott munkaügyben tegnap késő éjjel érkezett. Nem tagadom nagyon hiányzott és ma délelőtt amikor a babóca reggeli után elaludt visszabújtunk az ágyba szeretkezni, erre csengetnek, a védőnő volt az. A férjem ment ki és tényleg udvariasan közölte vele, hogy legyen kedves máskor előre jelezni ha jön, mert most nem alkalmas a látogatás, jöjjön vissza más időpontban erre közölte, hogyha nem jut be a lakásba és nem láthatja a kicsit akkor feljelent bennünket a helyileg illetékes gyámügyi hivatalban. Nem csak velünk csinálja ezt. Az utcánkban több anyuka panaszkodik rá. Azt mondja azért megy ki váratlanul mert így valós képet kap a környezetről, hiszen ha előre szól akkor az anyukák nagy rendet raknak és egész nap súrolják a lakást. Félnivalóm nincs, hiszen egészséges, jól táplált, vidám kisbabám van. 2-3 hetente járunk gyermekorvoshoz tanácsadásra. Ezt bármikor ellenőrizhetik a kiskönyvében és az orvos számítógépes rendszerében. A házunk tiszta, rend van.
2014. febr. 27. 15:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Abban van igazság,hogy valósabb képet kap,de egyébként én ki se nyitnám neki az ajtót ha csak úgy jönne.Sőt én kifejezetten mondtam neki,hogy megyek a kicsivel amikor mondja,mert gyűlölöm ha bárki is jön ide.
2014. febr. 27. 15:47
 12/20 anonim ***** válasza:
68%

Hozzánk nem igazán jár ki, inkább én megyek hozzá, mert itt van mellettünk a tanácsadó és ott le is tudjuk mérni a picit. Amikor ritkán kijön, akkor előtte telefonál vagy szól, hogy majd jönni fog. De én úgy tudom, hogy jöhet bejelentés nélkül. Pont azért, amit mond, hogy lássa a környezetet akkor is, amikor nem készülnek külön az érkezésére.

Én sem örülnék, ha csak úgy betoppanna. Vannak napok, amikor csak lustálkodok a babával, vagy ha épp főzök, akkor sem örülnék neki.

2014. febr. 27. 16:17
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

Ne nyiss ajtót, gyalog is lehet menni, csengő kitámaszt vagy elem kivesz. Ennyi! :)Lehet nyugodtan szerelmeskedni, aludni, stb. :)

Amúgy a mi védőnőnk sem jelenti be, hogy mikor jön, és természetesen mindig akkor toppan be, amikor úgy néz ki a lakás, mint ahová a bomba bevágott... :S :)

2014. febr. 27. 16:21
 14/20 anonim ***** válasza:
74%
Havi egyszer kell találkozni a gyerek féléves koráig, utána 1 évesen. Az, hogy te viszed vagy ő megy megbeszélés kérdése. Nyugodtan feljelenthet, nem történik semmi. Kimennek környezettanulmányra is szintúgy a védőnő lesz meghurcolva.
2014. febr. 27. 16:47
 15/20 anonim ***** válasza:
87%

Az biztos igaz, hogy bejelentés nélkül valós képet kap, de mivel már 5 hónapos a babátok, ezt 2 hetente eljátsza, így ez már túlzás.

Próbálj vele beszélni, hogy ezzel felkeltheti a kicsit, te is pihennél, stb.

A mi védőnőnk mindig szólt előtte, mielőtt jött és én örültem, hogy jött, mert nagyon aranyos. Azt hiszem, másfél éves volt a kislányunk amikor utoljára kijött.

2014. febr. 27. 20:32
 16/20 anonim ***** válasza:
63%
És hogyan tudsz másik védőnőhöz menni, ha az nem választható?
2014. febr. 27. 20:47
 17/20 anonim ***** válasza:
58%

Írásban tégy panaszt a védőnői szolgálat vezetőjénél, felháborító a "védőnőd" viselkedése.

Én inkább lemondanám a szolgálat "segítségét", mégis mit tehet a gyámügy? Szépen éltek, normális emberek vagytok egy agyatlan védőnővel...

2014. febr. 27. 22:07
 18/20 anonim ***** válasza:
31%

Rendben van hogy valós képet kap, nah de 2 hetente minek?

Hozzánk havonta jár, és mindig szól előtte,

Mellette mi is visszük havonta a doktornőhöz amikor persze ő is ott van.

2014. febr. 28. 07:37
 19/20 anonim ***** válasza:
47%

Utolsó vagyok

Am ahhoz semmi köze hogy éppen kupi van e attól még nem veszik el a babát nincs következménye, csak a baba miatt kell kimennie, nem miattad, úgy hogy nem igazán értem.

2014. febr. 28. 07:39
 20/20 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Tapasztaltból írom,hogy nem tudsz másikat választani!

Nincs szabad védőnő választás,körzetek vannak és pont :-(

Én is megpróbáltam.Nekem csak annyi volt a gondom,hogy messzire volt.5-6 km egy kis faluba,ahová még busz is napi 2x megy túlzás nélkül; kisváros mellett lakunk,de az említett faluhoz tartozunk.A kisvárosba nem járhatok(oda van busz is mellesleg,nem kellene pocakosan főúton biciklizni és 5 perc a megálló)

Nem lehetett átkérni magunkat,így lemondtam.A gyerekjólétis jön néha,de ritkán,mert minden rendben van nálunk és nem sűrűn zaklat.Max nálatok is ez lenne.Ja és szól előre általában.

2014. febr. 28. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!