Van itt olyan aki November 20 környékén szült?
Szia! Kisfiam pont ma 3 hetes. Bírjuk még a párommal, bírjuk, hol jobban, hol rosszabbul.
Nem igazán készültünk fel, bár mostmár tudom, hogy a babóra nem lehet felkészülni. Semmi nem úgy van, ahogy a könyvekben írva van, senki nem tudja megmondani mit tegyünk, ha fáj a pocak, és miért fáj. Senki nem tudja megmondani, miért nem alszik már 5 óra hosszája.
Miért alszik el a cicin, ha 5 perc múlva meg éhes, és újra kéri. Mindenki más tanácsot ad.
Szóval senki másra nem számíthatunk, csak magunkra és a babánkra.
De semmi pénzért nem csinálnám vissza azt az időszakot, amikor még ő nem volt.
Röviden: még nemsok mindenből áll egy nap. Evés, ébrenlét, alvás, és végeláthatatlan bőgőzés naponta, amikor fája a pocak. 3 óránkénti szoptatás? Az mi? Örülünk, ha 4-szer eszik a drága nappal, plusz az éjszaka.
Örülnénk, ha el tudna már aludni egyedül, most ezen próbálkozunk lassan de biztosan.
A fürcsi az elején kínszenvedés volt, de már egy hete nem bőgőzünk, sőt, mostmár pancsizunk is egy kicsit.
Pelusok fogynak, csak fogynak, főleg, mikor peluscserénél régi kidob, törlés, új betesz és opsz egy trotyi. Megint törlés, megint új betesz, és most meg szembepisi... így már az x. csomagot nyúzzuk. De leglaább többet kipróbálunk... Rövidebben nem nagyon tudom leírni, még írhatnám...
Te mikor szültél? Nálatok hogy mennek a napok? És te hogy vagy? Tudsz pihenni? Van segítséged?
Boldog Babázást!
Mi is ma voltunk 3 hetesek délben.
Hát nem egyszerű..és tényleg,erre egyáltalán nem lehet felkészülni.Eddig egész jó fiú volt.Tegnap kezdett nyűgösködni.Szegénykém szenved a kakilás miatt,sajnos tápszert kap mert napi max 30 grammot tudok lefejni neki.Éjjel 2-3 óránként kelt minket,hamizik,de 2 napja nem akar visszaaludni hami után,úgyhogy csak sír,meg sír mint akit nyúznak...persze ölben semmi baja :).Kezd minket hülyének nézni szerintem :(.Délelőtt általában keveset alszik,viszont délután,annál többet.Gondolom emiatt nem akar éjjel aludni.Viszont ébren tartani lehetetlen,mivel hami felénél már alszik (nappal).Igen,a pisiszökőkút nálunk is menő :D,meg a napi 2x3x átöltözés is emiatt.
Az első válaszoló mondataiból ráismertem a kisfiunkra. Ugyanaz a helyzet. Mi két hetesek leszünk holnap. Tegnap éjszaka fél egytől 6 óráig fenn voltunk, olyan mintha fájna a hasa, meg nagyon erőlködik a Kicsi, mint aki nem tud kakilni. Hajnalban volt kaka, fél 5-kor gondoltam, éljen, mindjárt alszunk, de nem lett belőle semmi. Azóta is elég sokat csinálja ezt az erőlködést, még az arca is belelilul. Infacolt adok neki kedd óta, de nem tudom, hogy használ-e. Én iszok tejszaporító teát, mert van benne édeskömény és ánizs, hátha az jót tesz neki. Ma napközben szinte egész nap aludt, most is, és semmi baja nem látszik. De sajnos kezdődik az éjszaka, és kelünk is fel:-). Nem tudom mit tudnék tenni vele, hogy ne szenvedjen, éjszaka is az ölembe veszem, sétálok vele, a hasamon altatom, csak ne fájjon neki. Úgy sajnálom olyankor. Tényleg senki nem tud semmi okosat mondani, pedig most aztán nagyon jó lenne egy-két jó tanács. A gyerekorvos azt mondta, hogy ha nincs kaki, adjak neki 50 ml kamillateát (2 dl teába kell 2 kiskanál cukor) reggel éhgyomorra, annak van egy kis hashajtó hatása. Reggel adtam neki, de eddig semmi hatás. Háááát, nem tudom. Ha valami tanácsot tudtok adni, várom szeretettel:-). Pihenni próbálok délután, mikor a párom vigyáz a babóra, de akkor nem megy. Délelőtt csinálok itthon egy-két dolgot, aztán meg csak nézem a kicsit, ahogy alszik. Enni ő is kb. 4x eszik napközben, éjszaka annál többet, mikor elaludnék, egyből jelez, hogy cici kell. Büfizni nem akar, fél óráig a vállamon van, akkor lerakom, egy percen belül csuklik, és újra enni kell neki adnom, hogy elmúljon a csuklása, és kezdődik minden előről. A ti babátok büfizik rendesen? Puki is csak ritkán van sajnos, és kaki is hajnalban volt utoljára. Hát ennyi.:-)
Kitartás lányok!:-)))
Első vagyok. Megnyugodtam, hogy nem vagyunk egyedül! Már kezdtem azt hinni, hogy csak a mi kisfiunk ilyen, de ezek szerint nálatok is hasonló.
Mi sem büfizünk, ráadásul a pózt sem szeretjük, csak akkor, ha nagyon álmosak vagyunk és már alszunk is a vállon. Különben kb. 1 perc után úgy kezd mocorogni ott függőlegesen, hogy alig tudjuk tartani. Így büfi nuku.
Kaki, pisi mostmár van rendesen.
Mikor hazajöttünk a kórházból, akkor nem volt trotyi, és a gyerekorvos hozta ki neki: egy higanyos hőmérővel (olajjal bekenve) piszkálta meg a fenekét. Meg persze nyomkodta a hasiját. Aztán kijött minden, ami 3 napig nem. Ez még nem tejes kaki volt, hanem az a szülés utáni fekete cucc (bocsi). És ekkor mondta a doktornő, hogy ha továbbra sem tud, akkor ezt lehet finoman csinálni. A hasiját maszírozni annyira nem merem, mert nem tudom, mit hol kell nyomkodni, de hálistennek a hőmérőzésre sem volt szükség.
Egyébként azt vettem észre, hogy akkor mindig trotyizik, amikor a peluscserénél megtörölgetjük a fenekét. Biztos az inger. A kamillateát nekünk is ugyanígy javasolták.
Sok sikert és kitartást nektek is.
A 9 hós anyukának: köszi a bíztatást, reméljük, hogy valóban változni fog nálunk is a helyzet.
Sziasztok!
Mi november 21-esek vagyunk. Jó volt olvasni a hozzászólásokat, segít. Nem tudom, hogy három hetes babiknál van-e hatása a frontoknak, de a kislányom elmúlt napokban és tegnap borzasztóan nyűgös volt. Állandóan azt a jelzést adta,hogy éhes, de a cicin egyszerűen nem volt hajlandó megmaradni. Kiesett a szájából, utána kapadozott, hogy ismét szájba vegye, szívott egyet-kettőt, majd ismét kiköpte. (A tejem nem elég neki, ezért tápot is szokott kapni, amit cumis üvegből adok neki, mert nekem ez a pohárból itassuk dolog nem jött be... :( rendszeresen félrenyelt, állandóan visszabukott egy csomót meg a ruhácskája is csupa táp volt. Szóval lemondtam a poharazásról, vállalva a kockázatát annak, hogy elfordul a cicitől a cumis üveg miatt.) No szóval ezen okok miatt a tegnapi napot sikerült végig paráznom, hogy a babit leszoktatom a ciciről a cumisüveg miatt. :( Aztán ma reggel felkelt, ismét éhes volt. Kinéztem az ablakon miközben mentem érte, s láttam, hogy esett a hó. Szegeden tegnap még meleg volt (persze télhez képest). A babit sikerült megetetnem, s lassan másfél órája alszik úgy hogy most tápot sem adtam neki. Az elmúlt napokban a cici után kb 10 percet volt hajlandó aludni, vagy csendben ellenni. (Igaz, hogy azt szokták tanácsolni, hogy rakjam annyiszor cicire, ahányszor csak igényli a baba, de ilyen tíz perces pihikkel akár magamra is szíjjazhatnám...) Szóval a fentieket tekintve gondolom, hogy frontérzékeny a babám.
Számomra a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy kiszámíthatatlan. Sosem tudom, hogy mikor milyen napra ébredünk.
De persze, mindent megér, hogy itt van, mert egyébként imádni való kiscsaj. :)
Nagyon sok örömöt és kitartást a babáitokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!