Miért erölteti a só használatát a védőnő? Ennyire fonts lenne? 7 hósak vagyunk. Cukrot is mondta de én egyiket sem raktam még a főzelékébe. Így is megeszi van íze és még korainak tartom ezek használatát.
Só és cukor?
Bizonyos esetekben.
Sót akkor adunk, (mértékkel! ha kevés a folyadékbevitel, vagy v.mi miatt az ivás nagyon fontossá válik. kiszáradás megelőzése (azért hozzáteszem itt,betegségnél rendkívül hamar ki tudnak száradni, akár órák alatt is, tehát hányás+hasmenés+láz esetén NEM elég megelőzésként sósat eszegetni!, azonnali kórház, infúzió!)
cukorral még óvatosabban bánnék. Az ízletessége miatt szokták ajánlani, hogy a baba fogadja el, de azt tartom, nem egészséges. (milyen iskolába járhatott a védőnőd? :)sztem kérdezz meg másikat is..
sóra szükség van, mindenképp. Cukor talán van annyi a gyümölcsében, amennyi kell.
A védőnő azért jobban tudja. Só nélkül megbetegszik!Ha már nem csak szopik. Nátriumra szükség van! Ne a felnőttekhez viszonyítsd később sem! Az u.n. egészséges étel kicsi gyereknek túl rostos és szénhidrátszegény.
Természetesen nem kell agyonsózni, de ne ess át a ló túloldalára!
Mivel fedezed a nátriumszükségletét? És a jódot?
"A nátrium a vér fontos alkotórésze,"
A dehidratáció megelőzése
A nátrium a dehidratáció megelőzésével véd az izomgörcsök ellen, és a sav-bázis egyensúly szabályozásában is fontos szerepe van.
Megfelelő izomműködés
Fontos szerepet játszik az izom-összehúzódásban, ingerület továbbításban, így a normális izomműködés fenntartásához nélkülözhetetlen.
Tápanyagok felvétele
A nátrium a glükóz és az aminosavak felvételében is közreműködik. "
A jód "serkenti a növekedést, fokozza az alapanyagcserét, alapja a csontosodási folyamatnak, az agyszövet fejlődésének"Hiánya a pajzsmirigy megnagyobbodásához (golyva) és tiroxin alultermeléshez vezet, ami fiatalkorban aránytalan törpeséget, szellemi visszamaradottságot eredményez.
én pont úgy tudom, hogy sót egy éves koráig ne! Mert a veséje még nem áll készen a kiválsztásra és károsítja. Nekem mindig azt mondja a orvos is és a védőnő is, hogy só nélkül!!!
Cukrot csak akkor teszek a teába, ha már nem kakált 2 napja, mert az meghajtja. Az anyatejcsiből úgyis mindent megkap, a babaételekben meg valamennyi cukor van , máramelyikben.
De jó :-)
Nálunk van két körzet, két védőnő, mindkettő ellentéteset mond a sóról és cukorról.
Hétfőn megkérdezem a gyerekorvost, hátha az mond egy harmadikat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!