Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem ront el mindent az igény...

Nem ront el mindent az igény szerinti szoptatás?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nagyon is ennek vagyok a híve, de hogyan áll be a kereslet-kínálat, ha igény szerint szoptatok? 2 és fél hetes kisfiamnál ez teljesen változó, nappal 3 óránként kér, éjjel viszont óránként! Egyáltalán miért kéri éjjel óránként, ha nappal nem??? Segítsetek kérlek... Van, akinek éjjel is dől a tej? Mert nekem nem...
2009. dec. 10. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Én tulajdonképp igény szerint szoptattam, éjszaka nem ettek semmit olyan 2 hetes kortól. Leraktam olyan 1 körül, aludt reggelig mind a három. Az elején még előfordult, hogy felébredtek, de csak félig, nyikorogtak egy kicsit, aztán aludtak tovább.

Nappal olyan 3 óránként ettek.

2009. dec. 10. 14:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
* 11 körül
2009. dec. 10. 14:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is igény szerint szoptattam, de a kisfiam eleinte csak 2x ébredt! Bár Ti még eléggé az elején vagytok. Talán próbálj meg este többet adni neki! Esetleg, ha éjjel felébred, akkor ne vedd fel egyből, lehet, hogy nem is éhes és pár perc után visszaalszik magától! Vagy este egyél-igyál bőséggel tejserkentő ételeket-italokat, és lehet, hogy bővebben lesz tejed éjszaka, és jobban meg tudja magát szívni. Végül is, ha óránként kelsz, akkor pont pihenni nem tudsz, az pedig fontos a tej szempontjából. Idővel amúgy magától elhagyja az óránkénti kelést. Nálunk a kisfiam két hónapos kora után aludta át az éjszakát! A kereslet-kínálat kialakulása szerintem azt jelenti, hogy a babádnak megfelelő mennyiségű tejet tudja termelni a szervezeted, és, hogy ez beálljon, több idő kell! Kitartás! Remélem tudtam segíteni!
2009. dec. 10. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikor ilyen kicsik a babák, a gyomruk is kicsi, így nem fér sok bele, és hamar megéheznek.Nekem eleinte nappal egész nap cicin volt, már ki voltam készülve, éjszaka kétszer kelt, aztán csak egyszer, és egyre később.Most három hónapos, négy napja végigalussza az éjszakát.Majd szép lassan ő beállítja magának.Nekem hajnalra van a legtöbb tejem, majd szétdurran a cici, főleg, hogy most már nem eszik csak hét körül, ma is hálóinget cseréltem.Szóval ne aggódj, ő szépen beállítja.Én este a mai napig 1,5-2 óráig etetem, közben pihen pár perceket, eszik egy kicsit, pihen, aztán eszik, amíg tele nem tömi magát, és reggelig alszik.Szerintem se menjél be, ha csak nyöszörög egyet-kettőt, lehet nem is éhes.Ha éhes, azt úgyis sírással fogja jelezni.Így meg ha bemész, akkor felkel, és természetesen elfogadja a felkínált cicit.

2009. dec. 10. 17:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben vagyok, azzal a különbséggel, hogy éjjel csk 2-szer szopik, egyébként jól alszik, nappal viszont egész nap enne. Én meg adtam is neki, amikor csak sírt és cuppogott, és most ott tartunk, hogy 3 és fél hetesen 4,9 kg, úgy, hogy 3,3-mal született. Jól leszidott ma az orvos és a védőnő is, hogy így halálra etetem. Úgyhogy hagynom kell sírni, nem tudom hogy fogom bírni.
2009. dec. 10. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!