Évi89 kérdése:
4 hónapos terhes vagyok de ha hülyének néztek ha nem nem tudom a kicsinek a fogantatás pontos dátumát mikortól számítsam hogy megfogant a bébi? A többi lent részletesen
Figyelt kérdés
szeptember 16-án megvolt a menzeszem,aztán októberben már csak ilyen barnás pöttyözött folyás és nov.-be semmi se volt akkor mikor fogant meg? októberben vagy novemberben ?? ja és a szülés dátumát július közepére irták ki nekem várom a válaszotokat2014. febr. 19. 09:13
1/8 anonim válasza:
Hacsak nem félévente egyszer szexelsz, nem is tudhatod pontosan. Az orvos is csak saccol az utolsó menstruáció ill. az UH alapján. Plusz mínusz 1-2 hét volt nálam is.
2/8 anonim válasza:
Tudni kéne, h mi alapján számolták ki a születés várható időpontját. Egy biztos, nem a szeptemberi mensidet vették utolsónak, mert akkor legkésőbb június végére írtak volna ki. Én úgy gondolom, h az eddigi UH-ok során már látták volna, ha több hetes eltérés van a kicsi méretei és a terhesség saccolt kora között. Tehát, ha nem változtattak, továbbra is reálisnak tartják a július közepi szülést, akkor vsz október második felében foganhatott a bébi. (Ha megnézed kalkulátorral, akkor az október 10 környéki utolsó mensire ad ki július közepi szülést. És ha azt vesszük ehhez képest 2 hét múlva lehetett peteérésed, így jön ki október vége).
3/8 anonim válasza:
Egy teljes hónapnyi különbséget szerintem azért a 12 hetes ultrahangon igencsak látni, szóval arra támaszkodhatsz. Azok alapján amiket írtál én a szeptemberi menzesz utánra tippelnék és októberben már terhes voltál, ezért volt, hogy csak barnáztál. (Ha amúgy rendszeres, rendes mensid szokott lenni, akkor mi ms lenne az oka, hogy majdnem kimaradt?)
4/8 anonim válasza:
A 12. heti uh alapján szokták belőni a szülés várható dátumát. Nálunk egyértelmű volt a fogantatás napja, uh alapján lekorrigálta az orvosom a számítottat. Neki volt igaza. Minden egyes alkalommal szólnom kellett a védőnőnek, hogy ne ő matekozzon a korongjával, az nem lesz jó dátum.
5/8 anonim válasza:
Uh-val határozzák meg,tehát ahhoz képest amikor letelik a 40.hét,abban a hónapban fogant meg visszaszámolva.
Nekem a havi alapján egy héttel elöbb kellett volna születnie,de egy héttel késöbbre voltam kiirva méretei alapján,mert nekem nem 28 hanem 34napos ciklusaim voltak.
Ha neked számolom,októberben fogant.
6/8 anonim válasza:
te magad írod, hogy 4 hónapos terhes vagy... most február van, tehát október.
ha szeptembert vették volna alapul akkor 5 hónapos terhes lennél.
tehát okt. közepén volt az utolsó mesid, rá 2 héte fogant a babád, okt. végén. júli közepén fog születni
7/8 anonim válasza:
Október 10.-én volt az utolsó mensim első napja ma vagyok 18+4 hetes a 12.heti ultragangon minusz 2 napot korrigáltak,július 22.-re lettem volna kiirva de mivel 30 naposak a ciklusaim igy július 24 lett! Remélem segítettem hogy valamennyire átlásd, azt viszont én sem értem hogy honnan számolták a július közepi szülést ha még csak 4 hónapos vagy mivel én már 4 és fél múltam és én honap végére vagyok kiirva!?
8/8 A kérdező kommentje:
köszi nektek a válaszokat most már igy képbe vagyok :) :)
2014. febr. 22. 10:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!