Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Albérletbe babát vállalni?

Albérletbe babát vállalni?

Figyelt kérdés
Párommal babát szeretnénk én 24 ő 28 éves.Lassan egy éve albérletbe lakunk most télen a rezsivel(kaja,tv,internet stb) együtt fizetünk olyan 90e körül.Ketten 180e-t keresünk.Folyamatosan keresünk olcsóbb albérletet.Van egy kis megtakarított pénzünk,de saját lakásról álmodni sem merünk,mivel nem tudunk 1,5 M összegyűjteni.Szüleim folyamatosan a fundamentával nyaggatnak de akkor min. 4évig megint szóba se jöhetne a gyerek téma.Ok lenne saját lakás,de mivel elég magasak a lakás árak nem győznénk fizetni a törlesztőt.Felelőtlenség lenne a "semmire" gyereket vállalni?
2014. febr. 18. 20:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%
Mi albérletbe vállaltunk babát. Ugyan van több mint 4 millió forint megtakarításunk, de sajnos a családjaink messze élnek egymástól, és mivel a férjem édesapja nagyon beteg, ezért egyelőre az ő közelében akartunk maradni, és kegyetlenül hangzik, de ha meghal, akkor költözünk majd a mi családunkhoz közel. A férjem szerette volna nem magára hagyni az édesapját élete végén, viszont nem szeretnénk itt lakni akkor, amikor már nem köt minket semmi sem ide (a testvérem egyke, édesanyja nem él már, édesapjának élettársa van, akivel pár éve ismerkedett meg, így vele nem annyira szoros a kötelék). A mi bevételünk a gyerkőc születése előtt 220 ezer ft körül volt, mióta megszületett kb. 190 ezer ft. Az albérletre, rezsire, internetre elmegy havi 60 ezer, de így is tudunk megtakarítani havi kb. 50 ezret. Szerintem az nem rossz, ha kajával együtt az albérleti díj, rezsi csak 90 ezer. De tényleg számoljatok utána, hogy mennyi lesz a tgyásod, gyeded, és utána döntsetek. A fundamenta, vagy más fajta lakástakarékpénztár viszont nagyon okos dolog. Azt kalkuláljátok bele, hogy bármikor szüksége lehet majd a babátoknak drágább gyógyszerre, gyógykezelésre, és legyen az ilyesmire tartalék. A mi fiúnk is szinte teljesen egészséges, mégis kell neki folyamatosan adni egy olyan gyógyszert, ami havi szinten kb. 10 ezer ft. Nekünk nem terheli meg a kasszát, mert készültünk rá, hogy a pelenkán, tápszeren, ruhákon kívül lehetnek egyéb, előre nem kalkulálható költségek is, de szerintem sokan ezt figyelmen kívül hagyják, és később jön a keserű "meglepetés".
2014. febr. 19. 09:35
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha a fentiek mellett lenne néhány hónapra elegendő megtakarított pénzem, akkor lehet, de ha nem akkor semmiképp nem vállalnék így babát. Nem az albérlettel van a gond, hanem azzal, ha valami miatt bevételkiesés lesz.

Amit én csinálnék: Minden hónapban kiszámolnám, hogy ha lenne baba akkor az kb. mennyi pénzkiesés (gyed miatt plusz a babára költendő összeg) és ennyit félre tennék egy külön bankszámlára. Így egyrészt látjátok, hogy hogy éltek meg a maradék pénzből, másrészt viszonylag hamar összejön egy biztonsági tartalék és akkor már nem a "semmire" vállalsz gyereket.

2014. febr. 19. 09:51
 13/14 anonim ***** válasza:
12-es vagyok... bocsi azt nem láttam, hogy már van megtakarított pénzetek... mindegy, azért remélem így is hasznos valamennyire a válaszom. :)
2014. febr. 19. 09:53
 14/14 anonim ***** válasza:

azért azzal szamolj hogy ha szülsz, a te fizud egy része kiesik, így a bevétetek kevesebb lesz, a kiadás meg több a baba miatt. A fundi nem hülyeség, 4 év nem sok idő, még akkor sem lesztek lekesve semmiről. Viszont ha vesztek is valamit, akor a hitelt sem fogjátok olcsóbban megúszni, mint most az albi díja, a rezsi meg ugye adott.

Nem tudom. Nekünk több bevételünk volt összesen mint a tietek, az albi +rezsi ugyanennyi, és márkára nem jövünk ki gyerekkel. Tartalekunk volt, elfogyott a gyerek születése után. Pedig nem élünk nagy lábon. Biztos csak nem jól osztjuk be a pénzt....Nemtom, tényleg mit tennék a helyedben.

2014. febr. 19. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!