Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális hogy szinte egész...

Normális hogy szinte egész nap fogni kell a babát?

Figyelt kérdés

sziasztok! 5hetes babàm van ès szeretnèm megkèrdezni hogy màs is igy van-e?

szoval a napjaink ugy telnek hogy reggel felèbredünk, kb 10-15 percig nyugodt, nèzelödös. ezalatt peluscsere, kis jàtek aztan hirtelen sirni kezd. ekkor cicire teszem, kb egy orat van cicin ès bealszik. De! fèl ora ès màr èbren is van. sir tovàbb mert mèg èhes. ekkor megint egy ora cici. ès ez igy van egèsz nap. sokszor megijedtem hogy esetleg kevès a tejem de igazabol gyarapodik a baba ugyhogy ezzel talan nincs gond, gondolom csak elfàrad szopi közben ès èhesen alszik el ezert èbred fèl ora utàn.

viszont ha ölbe veszem akkor alszik tovàbb. ha lerakom felèbred. pihenöszèkèbe is max 10 percet van el. szoval egèsz nap cicin vagy ölben van. màs is van igy? egy idö utàn vàltozni fog ez magàtol vagy nekem kellene màr most "kemènyebbnek" lennem vele?

èjszaka velem alszik el persze cicin igy èn is ki tudom pihenni magam. ugyhogy nem gond egyenlöre..

2014. febr. 11. 20:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
És akkor magyarázzátok meg nekem, hogy tápszer nélkül 15-20 éve hogyan nőtt fel egy csecsemő, ha az anyának nem volt teje? De ha ennyire féltek a kecsketejtől, akkor vegyél inkább anyatejet neki. azt is lehet kapni.
2014. febr. 11. 21:42
 12/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! A saját történetem osztom meg Veled: első babám folyamatosan ölben akart lenni, tápszeres volt, így nem az éhség miatt, jóllakott, majd sírt, hogy vegyem fel. Mindig felvettem, gyakorlatilag 9 hónapos koráig így telt minden nap. Napközben keveset aludt, éjjel viszont nyikkanás nélkül 8 hónapos korától reggelig. 9 hónaposan, ahogy mászni tudott már, fokozatosan, de rövid időn belül nem igényelte többé az ölben hordozást.

Ma egy nagyon határozott, kedves, szelíd, önállóságra törekvő 3 éves.:))

2014. febr. 11. 21:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, javítom: nem 8 hónapos korától aludt rendesen éjjel, hanem 8 hetes :)
2014. febr. 11. 21:46
 14/19 anonim ***** válasza:
Én is azon a véleményen vagyok, mint az utolsó válaszoló. Azt írod gyarapszik szépen, akkor biztos nem éhes. Ha éhes lenne, akkor a kezedben is csak sírna. Egyszerűen arról van szó, hogy igényli a testközelséget, a cicit, mert így érzi biztonságban magát :-) Van ám komfortszopi is, ezt csak nyugtatásra, altatásra használják a babák, miután jóllaktak. Hagyj egy kis időt még neki, meglátod nem lesz ez hónapokig így, még nagyon kis picuri.
2014. febr. 11. 21:50
 15/19 A kérdező kommentje:
szerintem is normàlis hogy ölben akar lenni! persze mindenki màskèpp gondolkodik ebben a tèmakörben. folyton azzal ijesztgetnek hogy majd iskolas koraban is koztunk akar aludni. de nem hinnèm hogy tenyleg igy lenne. de hat ugye mindenki a maga elve alapjan neveli a gyereket es ez igy van jol! köszönöm megegyszer a vàlaszokat!
2014. febr. 11. 21:58
 16/19 anonim ***** válasza:

én írtam a hordozókendőt,nem tudom,h a kengurut a rendes kengurura írod-e vagy esetleg egy mei-tai típusúra,de én a helyedben utána olvasnék egy kicsit a témának... [link]

Félre ne értsd,nem kioktatni akarlak,nekünk is volt kengurunk,de én akkor kezdtem körbejárni picit a témát,mikor láttam,h hogy néz ki a gyerekem kenguruban..:)

2014. febr. 11. 22:01
 17/19 A kérdező kommentje:
köszi a linket utolso, dehogy veszem kioktatàsnak, telleg nem vagyok jartas a temaban :) igen ilyen mei-tai kengurunk van, es mèg tèlleg nem tudja tartani benn magàt, de kèsöbb biztos hasznàlni fogom!
2014. febr. 11. 22:18
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha Neked nem gond, akkor csináld úgy, ahogy eddig. Ahogy nő, majd egyre ügyesebben szopik, akkor rövidebb idő alatt nagyobb mennyiséget tud majd megenni. Ha a babád gyarapszik, és szoptatás után fejni is tudtál/tudnál, akkor nem valószínű, hogy kevés a tejed. De ha esetleg tényleg kicsit kevés a tejed, az igény szerinti szoptatással tudod a legjobban szaporítani. 5 hetes babánál még nem baj, hogy nem alakult ki a 3 óránkénti evés.
2014. febr. 11. 22:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Biztos hogy éhes a babád? Nem lehet hogy a hasa fáj? Ha megbüfizteted, megsimogatod a derekát vagy a hasát, nem nyugszik meg?
2014. febr. 11. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!