Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy mondjam meg a nagymamáján...

Hogy mondjam meg a nagymamájának, hogy ne vegyen ilyen cuccokat?

Figyelt kérdés

Anyósom nagyon jó lelkű, nem vagyunk szerelmesek egymásba, de elfogadtuk egymást.

Nem akarom megbántani.

Viszont minden alkalomra ilyen szutyok dolgokat vesz a kislányomnak, a 100 forintos boltban, az euros boltban, vagy a kínaiban.

Mindenféle vackot.

Ne értsetek félre, nem az a baj, hogy olcsó dolgokat vesz, hanem az, hogy megvesz 5 féle 300 forintos szutykot, amit már nem tudok hova tenni, és ráadásul a legtöbb baromira nem bababarát (pl: az egyik felhúzós vacakról pattog le a festék...)

Hogy lehet megmondani, hogy ne vegyen ötféle szarságot, inkább vegyen egyet, de az normális minőségű játék legyen?

2009. dec. 8. 10:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Második ismét. Természetesen a szutyok elhagyással csak a hangnemet akartam jelezni (hogy kedves légy!), értettelek...

Szerintem butaság, hogy nem szólok és elteszem a szekrény mélyére, hiszen pénzt dob ki feleslegesen. Meg fogja érteni, csak meg kell tanulni kommunikálni.

Ez a "fejemet" a homokba dugom" effektus, amit javasolnak, nem vezet hosszú távon sehová, ezt te is jól látod, ezért kérdeztél.

2009. dec. 8. 13:01
 22/29 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk is hasonló a szitu. Annyi különbséggel, hogy nekem inkább a mennyiséggel van bajom. Mivel ezek olcsók, veszi őket hétről hétre, a játékok meg csak gyűlnek. Én meg nagyon nem szeretném, ha rászokna a gyerek, hogy minden alkalommal, mikor hozzájuk megyünk, játékot kap. Így nem fog értékelni semmit, mert annyi kacatja van. Bővel elég lenne szülinapra meg karácsonyra, szóval ha alkalom van.

Persze már elmondtam neki ezt így kb ezerszer, semmi hatás. Most azt próbálom, hogy szépen otthagyok mindent nálunk, nem visszük haza a játékokat, így előbb utóbb rájön(ha már nem fér el tőlük), hogy kicsit sok van már belőlük.

2009. dec. 8. 13:02
 23/29 A kérdező kommentje:

Hát igen.

Mi sem férünk már el a nappaliban a sok játéktól...

Tényleg beszélnek kell vele.

Bár azt hiszem, karácsony előtt már nem fogok, nehogy tényleg megsértődjön, aztán tönkre menjen a babám első karácsonya.

Majd az ünnepek után leülök vele, aztán megpróbálom okosan, ügyesen, szépen elmondani, mi a kínom...

Kár, hogy ilyen hülye természetem van, hogy nem bírom a kínos szitukat, így inkább elkerülöm őket...

Könnyebb lenne az életem, ha szókimondó lennék.

(másoké meg nehezebb... :-)))))

2009. dec. 8. 13:39
 24/29 A kérdező kommentje:
beszélnem, nem "beszélnek... kicsit gyorsabb volt a kezem a szememnél...
2009. dec. 8. 13:39
 25/29 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy zajlik, hogy többször elmondom neki, hogy a minőség milyen fontos stb. talán egyszer majd eljut hozzá a kérésem, úgyhogy kitartás. Babám 7 hónapos, most még megtehetem, hogy nem adom neki oda, de ha nagyobb lesz, hogy vegyem el tőle, amit a mamájától kap?

Nekem is az anyukám vásárol eurós boltban, pl. édességet nekem Mikulásra. (5 csomag "csokis" keksz 270 Ft) Az összetevőit nézve, még a kutyának sem adnám oda. Sajnálom kidobni, úgyhogy most rakosgatom, pár hét múlva megválok tőle. De így tényleg pénzkidobás. Úgy ad ajándékot, hogy "le legyen tudva", nem mindig nézi, hogy örül-e neki, aki kapta... Bocs, hogy ennyit írtam, de engem is kiakaszt az ilyesmi.

2009. dec. 8. 14:02
 26/29 anonim ***** válasza:

Hát tudjátok legalább ti kaptok valamit az anyóstól.

Az én gyerekem amióta megszületett 1 db rongyos rugit kapott, az is koraszülött méret volt, és ki tudja hol turta, mert a lába között szét volt gyepálva, totál használhatatlan volt. :( Azóta semmi...

2009. dec. 8. 15:45
 27/29 anonim ***** válasza:

Igen, kapunk, de de hidd el, pont ugyanolyan idegesítő:)

Én nem tudom, de általában el sem jut az agyukig az infó, bezzeg abba bele tudott kötni, h csúnyán eszik egyedül, a 16 hós fiam!!!

2009. dec. 8. 15:48
 28/29 A kérdező kommentje:

Húha, gyerekek, kezdtek elkanyarodni a témától... :-))))

Köszönöm a választ mindenkinek!

Keresek egy alkalmas időpontot, és megpróbálom letudni ezt a kínos beszélgetést!

2009. dec. 8. 22:06
 29/29 anonim ***** válasza:
Mond meg neki hogy inkább adjon lovét, ti meg majd megveszítek amire szüksége van.Mi is ezt csináltuk amikor vették a ratyi cuccokat.
2009. dec. 9. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!