Hogy mondjam meg a nagymamájának, hogy ne vegyen ilyen cuccokat?
Anyósom nagyon jó lelkű, nem vagyunk szerelmesek egymásba, de elfogadtuk egymást.
Nem akarom megbántani.
Viszont minden alkalomra ilyen szutyok dolgokat vesz a kislányomnak, a 100 forintos boltban, az euros boltban, vagy a kínaiban.
Mindenféle vackot.
Ne értsetek félre, nem az a baj, hogy olcsó dolgokat vesz, hanem az, hogy megvesz 5 féle 300 forintos szutykot, amit már nem tudok hova tenni, és ráadásul a legtöbb baromira nem bababarát (pl: az egyik felhúzós vacakról pattog le a festék...)
Hogy lehet megmondani, hogy ne vegyen ötféle szarságot, inkább vegyen egyet, de az normális minőségű játék legyen?
Igen, tényleg jólelkű, és azért nagy a dilemmám.
Hát pont azokat a lehetőségeket írtátok le, amiken én is tépelődöm... :-)
Egy kis diplomácia kell.Ne mon d,hogy ócskák meg ilyesmiket.Inkább néha-néha rontsd el egyik-másik játékot.Legközelebb mond azt,hogy nem tudom hol vette,mama,de sajnos alig játszott vele a kislányom és tönkrement.Legközelebb még azt is hozzáteheted,hogy sajnálod,hogy elrom lott,mert a kislány szeretett vele játszani.
Ha többször is ilyenek fordulnak elő,akkor venni fogja a lapot és nem sérted meg. Nálam a keresztanyjánál ez bevált.
Köszi, ez kivitelezhetőnek tűnik!
Na, de jó, hogy kiírtam a kérdést!
:-)
Szerintem sem szabad szó nélkül hagyni, mert pénzkidobás; azt hiszi a sok játékkal segít és jófej, közben meg nem; és mert számonkérheti bármikor hogy hol vannak, amiket ő hozott.
Én már a babám születésétől fogva megmondtam, ha valami nem kellett vagy nem tetszett. Azt hiszem fontos volt, hogy rögtön az elejétől őszinte legyek hozzájuk. Főleg édesanyám hozott minden kacatot. Nagyon nem örült elsőre, hogy mindent visszaadtam neki (nekik 100 ft-os boltjuk van, tehát visszavitte az üzletbe eladni). Ekkor megmondtam neki, hogy két lehetőség van: elfogadom szó nélkül, elteszem a szekrény aljába és sosem látja újra, a gyereknek úgysem adom oda; vagy pedig őszintén megmondom, ha nem jót hozott. Legközelebb kértem, hogy hívjon fel mielőtt megvesz valamit, megbeszéljük, hogy kell-e vagy épp abból mi milyet szeretnénk. Azóta minden flottul megy.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!