Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babatej ugyanolyan, mint a...

A babatej ugyanolyan, mint a tápszer, vagy gyengébb?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 hónapig kapott tápszert,mert már nem kellett neki az anyatej.

1 évesen fokozatosan el kezdtem bevezetni neki a bolti tejet,de pöttyös lett tőle.

2 hete adom a Mildibé Junior italt (a tápszer is Mildibé volt),de a pöttyök nem múlnak,csak mintha száraz lenne az arca a pöttyök helyén.

Lehet,hogy a babatejre is allergiás?

2009. dec. 8. 06:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyikre sem allergiás.De mivel csak egyévesen adtad neki,az immunrendszere nem szokott hozzá.Fokozatosan szoktasd a tejhez.A pöttyök mástól ia lehetnek,pl. alvás közben megizzad az arca stb.A csalánkiütés az egész testen jelentkezik.
2009. dec. 8. 07:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,akkor csak én aggódom túl:)
2009. dec. 8. 09:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha allergiás, akkor a pöttyök pont úgy néznek ki, mint a szúnyogcsípés.

Olyan volt?

2009. dec. 8. 09:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Na,ez azért nem feltétlenül igaz!Az én kicsim is a Mildibé junior italt kapta,és bizony adódtak gondok.Kb.13 hós koráig tápszert kapott(hol ilyet,hol olyat,6.5 hós koráig szopott)és nem volt semmi baja.A junior tejtől hasmenése lett.Először nem jöttünk rá,h attól(2 hónapig tartott ez,a fogzásra fogtuk).Egy időre minden tejtermékről leállított a doki(addig HA-s tápszert kellett adnom,de semmi más tejterméket nem kaphatott,ez 2 hét volt),utána vissza tértünk a sima tápszerre.Azóta semmi baja.A doki mondta,h a junior italnak(mint ahogy a tejnek is)magasabb a fehérje tartalma,és a gyerekem ezt még nem tolerálja.De több kismamától hallottam,h a junior tejet(ezáltal a normál tejet sem) nem bírta még a 15-18 hós babájuk.Ezek után biztos,h kb.3 éves koráig én nem fogok neki direktbe tejet adni.Persze sajtot,joghurtot,nokedlit,palacsintát,szval tejes ételeket kap,csak a reggeli és esti kakaóját készítem tápszerből.Tehát nyugodtan okozhat pöttyöket,ami nem feltétlenül terjed ki az egész testére,hanem ekcéma jellegű is lehet(erre utal a szárazság).
2009. dec. 8. 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Mármint az első válaszra írtam,h nem egészen így van!
2009. dec. 8. 09:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Akkor visszatérünk inkább a sima tápszerre:(,mert tényleg ekcémára hasonlít.

2 hét alatt el kellett volna már gondolom múlnia?!

2009. dec. 8. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!