Utaztatok már repülőn babával? Mik a tapasztalataitok? Esetleg ha van valami hasznos tanácsotok.
Igen az öledben van. 2 órás útnál nincs, de hosszabb útnál előre ültetnek, ahol a falra felraknak egy mózeskosarat.
Ha pelenkázni kell a stewardessek majd segítenek.
Ne aggódj én 6 hónapossal repültem Amerikába, 12 órás volt az út, kétszer kellett átszállni, mégse volt semmi gond.
Mi a gyerekeinket soha nem vittük ilyen pici korukban hosszabb távra, még autóval sem...
Viszont sokat utazunk (munkánk miatt) olyan járaton, ahol 3 órás a repülőút és mindig vannak a gépen kisbabák is. :-[
Olyan babát még nem láttam a gépen, amelyik nem üvöltötte végig az utat!!! Az anyukájuk egész úton pánikban van, semmit nem tud tenni, a picik sem aludni, sem enni nem akarnak!...
A stewardesek a legtöbb esetben beültetik az anyukát és a babát az 1. osztályra (ha van hely), ott maga mellett egy üres ülésre tudja fektetni a babát...
Ha tömött a gép (ünnepek előtt és után vagy nyaraló szezonban) akkor nem tudnak mit tenni.
Ha felszállás előtt tisztába teszed a babát, akkor simán kibírja leszállásig egy jó minőségű pelenkával!
Általában a gépeken van egy üléssor a turista osztályon, ahol extra méretű hely van két ülés között, ide szokták a mózeskosaras babás utasukat ültetni, itt kényelmesen elférnek a gyerekkel együtt!!!
(Felszállás előtt pár nappal már lefoglalhatod ezt a helyet magatoknak!)
Pár nappal felszállás előtt jelezheted azt is, hogy babával vagy, erre különleges bébi-kaját is szoktak biztostani, ha tudnak rólatok előre!
Javaslom, hogy vegyél a babádnak valami különleges játékot erre az alkalomra, mert ez hosszan lefoglalja majd a figyelmét, talán ezzel könnyebben ellesz a 2 órás úton...
(Mondjuk az autóút valóban hosszabb lenne, de egyben védettebb is lenne a babád a fertőzésektől, amitől egy repülőtéren illetve repülőgépen nem fogod tudni megóvni!)
én első
Ne aggódj, kedves kérdező, nem fogja végigüvölteni az utat. Az enyémek szépen aludtak, ettek, nem voltak mások mint otthon és ott sem üvöltöttek. Mivel gondolom Európán belül utaztok itt a gépeken általában nincs első osztály.
A babakocsit beszállásig magaddal viheted, és ott berakják a csomagtérbe. Nem számít plusz súlynak. De azért, biztos ami biztos, kérdezz rá a légitársaságnál.
Tipp: Felszálláskor érdemes szoptatni/itatni a babát, hogy ne duguljon el a füle.
Ha te vele vagy, bírni fogja a baba az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!