Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges, hogy anyatejes...

Lehetséges, hogy anyatejes kisfiam nem tud cumisüvegből inni?

Figyelt kérdés

ha ez lehet, akkor mit csináljak, hogy megtanulja?

Cumit sem használunk...(3 hónapos)

Azért lenne jó, mert ha valami miatt nem tudom megszoptatni, nem tudom, mit tudok vele kezdeni...

2009. dec. 7. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Miért ne tudnád szoptatni? Addig jó, amíg nem találkozik cumival! A cumisüveg is megzavarhatja, lehet utána nem fog szopni.
2009. dec. 7. 18:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha olyan probléma miatt kérdezed, hogy mondjuk otthon kell hagynod valakire és közben éhes lesz, akkor a legjobb megoldás, ha az illető kis pohárkából itatja vele az anyatejet. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de lehetséges! Már egy újszülött tud kortyolni a pohárból. Ezzel nem zavarod meg a szopási technikáját sem, így nem fog a szoptatásban sem problémát okozni, és éhes sem marad. Oké, persze nem szopizik, de anyát a cumisüveg sem pótolja és gondolom úgyis igyekszel haza.
2009. dec. 7. 19:05
 3/10 A kérdező kommentje:

na igen... erre a poharazásra gondoltam én is , de valahogy nem sikerül, mert nem tudom, hogy hogyan kell.

hogy tartsam? milyen pohárból próbáljam...

eddig minden próbálkozás kisebb fuldoklásban végződött...

hol lehetne megtanulni a helyes technikát...

(természetesen én is örülök, hogy szopik, és ameddig lehet eszem ágában sincs mást tenni... de be kell valljam, elmennék fodrászhoz, és mivel igény szerint szoptatok, elég nehéz kiszámítani, mikor mehetek anélkül, hogy éhes lenne...)

2009. dec. 7. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Kanalazd neki a pohárból a vizet stb.

2009. dec. 7. 19:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Milyen a cumisüveg? Nekünk aventes és 1-es cumi van rajta. Az hasonlít a mellre és nehéz szívni, így meg kell dolgoznia érte. Ha éhes lesz, szerintem el fogja fogadni a tejet üvegből. Mivel próbáltad? Lefejt tejjel vagy mással? Lehet ha nem tej volt akkor az a baj.

Minden jót! :)

2009. dec. 7. 19:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi is így vagyunk ! Gyűlöli a cumit ! Egyenesen öklendezik tőle ! Akkor hogy is van ez a kanalazás ,poharazás ?
2009. dec. 7. 19:53
 7/10 anonim ***** válasza:

szia. kisfiam se fogadta el a cumisüveget.

én elkezdtem neki kb 3-4 hónaposan adni egy kis teát kanálból meg pohárból. a pohár a régi kicsi kávéspohár aminek egy picikét kifelé hajlik a széle.

de eleinte nem fogadott el többet egy két kortynál vagy egy két kanálnál. a pohárba csak egy picit tegyél és finoman emeld a szájához. biztos hogy mellé fog menni de majd megszokja.

aztán vettem egy aventos szelepes itatópoharat. kb egy hónap kellett mire megtanult belőle inni. de igazából addig nem is volt rá szüksége. mert ha szomjas akkor úgyis iszik. abból meg úgy tanulta meg hogy hogy kell inni hogy kivettem neki a szelepet és így ment neki a tea. és igy rájött hogy abból jön. amikor visszatettem a szelepet akkor meg majdnem egyből rájött hogy ha szívja akkor jön belőle.

kitartás. sikerülni fog.

2009. dec. 7. 20:05
 8/10 A kérdező kommentje:

nekem 'nuk' cumisüvegem van, az is olyan anatómiai, meg tanuló, meg cici formájú,nem csak éppen egyedül nem eszik, de nem jön be neki. Ő is öklendezik, meg grimaszol, meg fintorog... apával jókat nevetgélünk, mert egyébként nagyon aranyos, csak hát...

ha kanalazni szeretném, akkor olyan félig ültetős pozícióban tartsam, vagy hogyan?

mert ugye ültetni még nem lehet...

2009. dec. 7. 21:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha kanállal akarod itatni akkor fogd a karodba úgy mintha ülve szoptatnád és máris mehet a kanalazás persze az elején biztos furcsa lesz neki az új ízek miatt.

2009. dec. 8. 13:07
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm :-)
2009. dec. 10. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!