Ti megengeditek/megengednétek a gyermeketeknek, hogy a boltban fizetés előtt "falatozzon"?
Egyre több helyen látom, hogy az anyuka simán odaadja kasszához érés előtt a babájának/gyermekének a péksütit, a csokit vagy bármit.
Mikor pedig odaérnek a kasszához, mutatják a fél kiflit.
Most ez a helyes? Én vagyok maradi?
Én úgy vélem, ha én, felnőttként ki tudom várni, hogy kifizessem, akkor a gyermekemet is következetesen kell nevelnem, mert utána meg majd nehéz lesz leszoktatni...
Dehogynem. Ott már az lett a végkövetkeztetés, hogy minimum darabolós sorozatgyilkos lesz azokból, akiknek ilyen szörnyűségeket engednek meg gyerekkorukban.
Annyira nem értem, miért van erre szükség, komolyan.
28-as vagyok Én senkit nem bunkóztam le csak nem értek vele egyet szerencsére nem vagyunk egyformák. :)
Én nem teszem nyilván nem lesz később ezzel sorozatgyilkos és társai csak ezért. De nekem könnyebb nem megengedni, mint később elmagyarázni, hogy tegnap még ehetett a boltba ma meg már nem.
Felmerült már valakiben,hogy másként is lehet,mint ahogyan ő szokta? Persze a gondos anyuka ne vigye éhesen a gyereket, mert ha igen, akkor szar szülő. És a gyereknek másfél évesen legyen türelme, sőt értse meg miért nem kap enni egy zsömit,vagy valamit. Mert ezek a mai gyerekek már olyan okosak,nem?
Mi bölcsi után megyünk egyből vásárolni esténként. Nem tart másfél órát, de egy éhes gyereknél az esti fél óra is sok,meg nekem is a fél óra nyávogás. A gyerek bölcsiből este mindg éhesen érkezik, én pedig nem fogok visszamenni a városba este 6-kor vacsora után(7-kor már fürdik),csak mert éhesen nem viszem bevásárolni magammal.Messze is lakunk, meg egyébként sem. Kap egy zsömlét és mindenki nyugodt. Azok, akik visznek magukkal kekszet,stb. azt feltételezik a 1.5 évesről pl. hogy tudja mi a különbség az anya a táskájából vette ki a kekszet és az anya a polcról vette le a kekszet között?! Nyilván nem. De akkor meg erkölcsre idomítják ennyi idősen?! Persze ha majd 5 lesz, vagy amikor már tényleg megérti..de addig semmi értelme ezen rugózni!!
Nem látok benne semmi kivetnivalót. Mondom ezt úgy, hogy én nem engedem. Már 2 évesen megértette, hogy amíg nem fizetjük ki a kasszánál, addig nem a miénk. Másét pedig nem vesszük el csak úgy és nem esszük meg.
Az
Nem értem, hogy a nyilvános szoptatás hogy jön ez ehhez a témához. Nyilván egy pár hónapos csecsemőnek nem tudod megmagyarázni, hogy még itt ülünk 1 órát az okmányirodában, várj még és tűrd az éhséget. Arra amúgy is van hely a legtöbb okmányirodában, hogy az anyuka szoptasson. Nem mindenki tud fejni előre a babának, ahogy én sem tudtam egy ml-t sem. Így aztán elvonultam és megetettem.
A kérdéshez visszatérve: Én elmagyaráztam a gyerekeimnek, hogy amíg nem fizetjük ki a vásárolt árut, addig nem a miénk. Így addig nincs sem ivás, sem falatozás a kasszához érés előtt.
Én lányom 16hónapos.Ha van itthon rágcsa,akkor azt viszem neki vásárlásra.Ha nincs,akkor volt már,hogy kapott a boltba egy kiflit a kezébe,vagy rudit.Ritkán mondjuk,mert én is megetetem indulás elött.De ha sietős valamiért,akkor előfordult,hogy a boltban evett vagy ivott.De azért ő nem eszik meg egy bevásárlás alatt egy egész péksütit vagy bármit.
Szerintem néha néha nyugodtan lehet neki adni,amig kisebb.Mellesleg nekem is volt már,hogy ittam a boltba,mert elfelejtettem inni vinni magammal egy hosszabb útra és már rosszul voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!