7 hetes kora óta nem kelt fel szopizni éjszaka, az utóbbi pár napban hajnali 1-2 között felkel, szopizik egy kicsit és szerencsére többnyire visszaalszik. Most visszafelé fejlődik a babám?
Szoptatott babáknak nem kell tea, víz. Nemhogy felesleges, ártalmas is.
Kislányom lassan fél éves, még mindig kel éjszaka, ez van.
Ha én is mindenkire hallgattam volna...
Csak szoptass!!
Ha van elég tejed, örülj neki, ha a baba tud enni, örülj neki, ne nézd, hogy hány óra van. Lehet, hogy egy új fejlődési szakaszba lépett, ezért szopizik gyakrabban. Csak a te tejecskédtől kapja meg azt, amire a kis szervezetének szüksége van, ne tagadd meg tőle!
Nem az a cél, hogy egyre ritkábban szopizzon!
A barátnőm mondta, hogy ahogy a terhességben vannak a trimeszterek (mind3 más), úgy a babáknál is vannak fordulók. Havonta, 3havonta. Hirtelen elkezd a baba olyat csinálni, amit addig nem. Mind a mozgásban, mind az értelmi fejlődésben, mint az evésben. Én megetetném a babát a helyedben, lehet, hogy hirtelen többet kíván a szervezete, ezért ébred fel. Vagy csak kell neki a közelséged.
Én egyszer kisérleteztem a fiammal, mikor anyu megjegyezte, hogy már ár kéne aludnia az éjszakát és ne etessem meg, hanem adjak neki cumit és ringassam el. Ezt eljátszottam hajnali fél 3-tól 4-ig, azt se tudtam, hol vagyok, végül úgy döntöttem, hogy a fene egye meg, mit bánom én, ha felkel hajnalban, biztos éhes. Megetettem, a gyerek sitty-sutty elaludt. Én meg nem kísérleteztem többet. Rá alig egy hétre átaludta az éjszakát.
Hallgass a megérzéseidre, az a biztos.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!