Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mit gondol mennyi idos...

Ki mit gondol mennyi idos kortol lehet elkezdeni a babak bilire ulteteset szoktatasat?

Figyelt kérdés

2014. febr. 2. 03:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mi olyan 1,5 éves korában elővettük a bilit,mert nagyon tetszett neki, a fürdőszobában volt a szekrényben,az Ő kedvéért kivettük,aztán 21 hónaposan már annyira érdekelte a bölcsiben is látta a nagyokat bilizni,wczni,hogy nem volt hajlandó pelenkát felvenni,ha rajta volt akkor mindig üres és tiszta maradt és kérte hagy ülhessen Ő is a bilire,wcre,pár hét alatt teljesen szobatiszta lett(nappali alváshoz sem kellett pelus),és még nem volt 2,5 amikor már éjjel sem kellett pelus.
2014. febr. 2. 13:05
 12/18 anonim ***** válasza:
10es, köszönöm a választ. Nem értek vele egyet, de nem is ez volt a téma, remélem nem baj, kérdező, hogy rákérdeztem, csak fúrta az oldalamat. Köszi még egyszer!
2014. febr. 2. 15:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Miért szerinted mit jelent az, ha egy gyerek idegrendszerileg megérik a szobatisztaságra?
2014. febr. 2. 16:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem azzal nem értek egyet, hanem ezzel:

"És erre egyetlen 1, de még másfél év alatti gyerek sem képes! Ritka eset, hogy másfél-2 éves kor körül már ezt tudják, de az a gyakoribb, hogy mindez 2 éves kor után lesz meg."

De képesek, tapasztaltam, láttam a saját szememmel és az sem ritka, hogy 2 éves kor alatt tudják. De nem vitázni szeretnék, csak nekem ez a tapasztalatom. Egyszerűen nem jelentheted ki ezt, mert nem igaz.

2014. febr. 2. 17:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Miért szerinted olyan nagyon gyakori, hogy 1-másfél éves gyerekek már szobatiszták? Nem mondom, hogy nincs olyan, de alapvetően 1-másfél évesen még nem érettek a gyerekek a szobatisztaságra.

Szerintem az az általános, hogy a gyerekek átlagosan 2 éves koruk körül vagy sokan még utána lesznek szobatiszták. Kevesebben vannak jóval azok, akik 2 éves koruk előtt jóval lesznek már azok.

2014. febr. 2. 17:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Így már jobb a válasz, de te előtte azt írtad, hogy egyetlen egy gyerek sem képes rá, idéztem. Tényleg nem akarok szőrszálhasogató lenni, csak az én véleményem az, hogy ha mondjuk nyáron a gyerek még nincs kettő csak mondjuk 18-20 hónapos és van ráadásul egy példamutató nagy testvér, simán el lehet kezdeni a bilire szoktatást. Főleg, hogy sok esetben ez a szoktatás egy hosszú folyamat. Mert nem az volt a kérdés, mikor lesz szobatiszta egy gyerek, hanem, hogy mikor lehet elkezdeni. Ez egy folyamata eleje és vége. Csak ezért "kötekedtem". Ne haragudj!
2014. febr. 2. 18:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Én pontosan azt írtam, hogy egyetlen 1 vagy másfél éves gyerek nem képes rá, ami igaz. Mert én még soha nem halottam olyan gyerekről, aki 18 hónapos kora előtt lett volna szobatiszta, pláne babakorában, amikor is még 1 éves sincsen. És nem mondom, hogy elvétve nincs ilyen, de az azért nagyon-nagyon ritka.

És utána írtam, hogy ritkább az, hogy 2 éves koruk előtt, de ezzel utaltam arra, hogyha pontosan értelmezed a szavaimat, hogy egyetlen 1-másfél éves sem, de 2 éves kor előtt, vagyis másfél éves és 2 éves koruk közt sem túl gyakori, de azért az inkább előfordul. És az az általános, hogy inkább 2 éves koruk körül, de inkább utána lesznek érettek a szobatisztaságra idegrendszerileg.

Én is ismerek nem egy gyereket, a családban is van ilyen, akik 22 hónapos koruk körül lettek szobatiszták, vagyis még 2 éves koruk előtt. De sokkal több olyan gyerek van a környezetemben és a fiam is ilyen, akik 2 éves koruk után értek meg rá és lettek szobatiszták. És a kérdező kérdése pedig babákról szólt. Na, most nálam a babakor 1 éves kor előtt van, amikor is még semmiképpen nem érdemes a szobatisztasággal foglalkozni, hisz nem érett rá a gyerek.

2014. febr. 3. 10:40
 18/18 A kérdező kommentje:
Koszonom mimdenki segitseget!
2014. febr. 5. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!