Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mit gondol mennyi idos...

Ki mit gondol mennyi idos kortol lehet elkezdeni a babak bilire ulteteset szoktatasat?

Figyelt kérdés

2014. febr. 2. 03:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Babakorban semmiképp. 2,5-3 eves korban érnek meg ra a gyerekek.
2014. febr. 2. 05:40
 2/18 anonim ***** válasza:
2 éves kor előtt nincs értelme, mert ha bele is pisil, vagy kakil, az még nem tudatos.
2014. febr. 2. 07:10
 3/18 anonim ***** válasza:

20hónapos a lányom, nagyon nehezen kakilt, nem merte elengedni. 3 hete a bilibe kakil, szól ha kell, mert ott el meri engedni. Pisilni még nem pisil bele.

Karácsony óta ott van a bili a lakásban, látja, hogy van ilyen lehetőség is. Eleinte játszott vele, dobálta bele a játékait és lassan a mindennapjaink része lett a bili.

Szerintem nem lehet életkorhoz kötni, minden gyerek máskor érik meg rá. Nem szabad elvenni az esélyt, ha előbb érik meg és nem kell kétségbeesni, ha csak 3 évesen érdeklődik iránta.

Nyáron könnyebb, ha van kert. Sokan nem mernek bepisilni, ha nincs rajtuk pelus, csak mondjuk egy bugyi. ekkor mennek reklamálni. Van olyan is, aki nem csinálja bilibe, csak szűkítős wc-be.

Sokfélék a gyerekek, másfél éves kortól már simán lehet szem előtt a bili, vagy még előbb. Beszélhettek is róla és majd figyeled a jeleket. Lehet, hogy először csak ruhástól ül rá fél percre. Nem kell erőltetni, sőt nem is szabad.

2014. febr. 2. 08:55
 4/18 anonim ***** válasza:

Ez nem korhoz kötött!

Csak is akkor, ha a gyerek és nem baba!, idegrendszerileg megérik rá.

És ez legkorábban olyan 2 éves korban van. Egy 2 éves gyerek pedig nem baba.

A szobatisztaság nem abban fejeződik ki, hogy a gyereket az anyja-apja megfigyelések alapján vagy bizonyos időközönként bilire ülteti, hanem hogy a gyerek felismeri a pisilés vagy kakilás ingerét és amikor érzi, hogy kell neki, akkor tudatosan használja a bilit vagy éppen a wc-t. Ameddig a szülő akarja irányítani a szobatisztaságot, addig az nem tudatos szobatisztaság. Sőt, addig nem is beszélhetünk szobatisztaságról, amíg az nem tudatos.

2014. febr. 2. 09:32
 5/18 A kérdező kommentje:
Ezt csak azert kerdeztem mert ki voltam akadva ket baratnonon.Az egyik kislanya 5 honapos meg magatol ullni se tud de a baratnom mar fogja,hogy megtudjon ullni a bilin.A masikbaratnomnel 6-7 honapos es most mar ull es most kezdte raszoktattni a bilire.En mindkettonel nagyon neglepodtem.En is 1-1.5 eves kor korul gondoltam elkezdeni.
2014. febr. 2. 09:53
 6/18 A kérdező kommentje:
Koszonom nindenkinek a valaszat.Akkor nem csak en gondolom igy.
2014. febr. 2. 09:55
 7/18 anonim ***** válasza:
A kisfiam 16 hónapos, kb. 2-3 alkalommal megpróbálkoztam nála a bilivel, nem marad rajta, akkor se ha próbálom lekötni a figyelmét valamivel. Én is úgy vagyok vele, hogy ha majd megérti, miért kell..
2014. febr. 2. 10:33
 8/18 anonim ***** válasza:
Nálam a kicsi most másfél éves. Mivel a nagynál látja, hogy wc-re csücsül meg szól ha pisilni kell, így Ő is ki szerette volna próbálni. Ha Ő is szól, hogy pisilni kell, akkor ráültetem de talán 3 -szor pisilt eddig. Nem erőltetem csak akkor ül rá, ha Ő szeretne.
2014. febr. 2. 10:48
 9/18 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem mit jelent az, hogy idegrendszerileg megérett valaki a bilizésre?
2014. febr. 2. 10:49
 10/18 anonim ***** válasza:
9-es, az azt jelenti, hogy felismeri és időben jelezni vagy mondani tudja a gyerek, hogy pisilni vagy kakilni kell neki. És ha éppen nincs mód azonnal pisilni vagy kakilni, akkor addig, amíg lesz mód rá, addig vissza tudja tartani. És erre egyetlen 1, de még másfél év alatti gyerek sem képes! Ritka eset, hogy másfél-2 éves kor körül már ezt tudják, de az a gyakoribb, hogy mindez 2 éves kor után lesz meg.
2014. febr. 2. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!