Mikor érdemes elkezdeni a bilire szoktatást?
Hát 2 éves kor után ajánlják leginkább, mert akkor egyszerűbb a dolog, de 1,5 évesen el lehet kezdeni, vannak akik fogékonyak rá, vannak akik nem. Kisöcsém 1,5 évesen szobatiszta lett, de ez a ritka! Az én lányom márciusban 2 éves lesz, és még csak rá sem tudtam ültetni a bilire, pedig nagyon okos kislány, mindenben elől jár, ezt még sem szeretné, pedig olvastunk is róla, tudta mit kellene csinálni, ruhában rá is ül, anélkül nem...
Szóval ráértek még :)
Szia! 7 hónapos volt a fiam amikor megkapta a bilijét.
9 hónapos korától rendszeresen biliztettem először csak a pisi, majd a kaki is rendszeresen abba ment. Egy éves korára már mondta, hogy kaka. Előtte pedig jelzéseket adott, ha érezte az ingert. Persze nem volt 100%-os a dolog, de kb.70% - inkább játéknak fogtuk fel, olvastunk, játszottunk a bilin. Kb.1,5 óránként ültettem rá kb.8-10 percig, volt hogy du.-i alvásig száraz volt a pelusa reggeltől.
És a hanyatlás: Nem volt egy éves mikor megszületett a kistesója. Még kb. 2 hétig ment a bilizés, de egyszerűen annyi változás történt az életünkben, és nekem sem volt időm, energiám ott ülni a bili mellett vele.... Most 15 hónapos és csak néha hajlandó ráülni a bilire (azóta a futkározás érdekesebb).
Szóval. Szerintem lehetséges, bár szoros anya-baba jelkontaktust igényel, mert tudni fogod ahogy rádnéz - na most menni kell... De persze ez gyerekfüggő is. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!