Egy kalkulátor azt mutatja, hogy a gyermekem túlsúlyos, nagyon gyors ütemben hízik, keressem fel ezzel kapcsolatban az orvosunkat. Ti mit csinálnátok?
Egy gyerek akkor fejlödik arányosan, ha a születétési súlyát féléves korára megduplázza, egy éves korára pedig megháromszorozza.
A kis súlyú gyerekek ezt kicsit túlteljesítik általában , a nagy súllyal születettek meg lassaban híznak, ezért az átlagos félévesé gyerek súlya 6-7kg körül van, az egyévesé pedig kb 10 kg.
A te babád egyértelmüen mindkettö alapján jóval több, mint a normál érték.
Igen, de amit az utolsó ír, az csak az átlagos súllyal született babákra igaz.
Nekem pl 3800grammal született a fiam, aki fél évesen 7,2kg volt. (7,6kg lett volna a duplázás) 1évesen 9kg volt, a triplázás 11,4kg lett volna!
Ennyi erővel a fiamra meg rá lehetett volna mondani, hogy alultáplált. Ő csak tápszeres volt- születésétől.
Másik fiam 2600grammal született, ő, fél évesen szintén 7,2kg volt, (5,2lett volna a duplázás) és egy évesen szintén 9kg! (7,8lett voln a a triplázás)
Ezek az átlagos súlyok, amiket az utolsó válaszoló írt.
Én örülnék a helyedben, hogy ilyen szépen fejlődik a kisbabám!!
Nem mondanám, hogy túlsúlyos, de mivel kis súllyal született, neki a lemaradást be kellett hoznia!!
Utolsó: a 13-as EZT írta:
"A kis súlyú gyerekek ezt kicsit túlteljesítik általában , a nagy súllyal születettek meg lassaban híznak"
Szóval éppen hogy azt irta, hogy a duplázás-háromszorozás nem merev szabály.
Viszont amit ezután írt, az is fontos igazság:
"az átlagos félévesé gyerek súlya 6-7kg körül van, az egyévesé pedig kb 10 kg"
anyatejes babát nem lehet túletetni és túlhizlalni igaz?
miért, a tápszerest lehet?
Ha csak anyatejes és az orvos legutóbb nem csinált ebből ügyet, akkor ne aggódj.
Nekem a kisebbik 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, 8-10 hónapos koráig olyan volt, mint a Michelin baba, de szó szerint. Durván kis gombóc volt. Egy éves korára kezdett alakulni, most 10 és szép vékony kislány, túlsúly nélkül.
15-ös
én is pont azt írtam, azaz megerősítettem, amit a 13írt, azaz, hogy az átlagos súlyú babákra vonatkozik a duplázós-triplázós "szabály".
De ez szerintem lényegtelen, a lényeg, hogy szépen fejlődik a kicsi.
Ha a gyerekorvosnál jártok kérdező- azért beszélj vele erről, de nem hinném, hogy bármi gond lenne a kicsiddel!
14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!